Produsele care sunt bogate în cofeină protejează de carcinomul cu celule bazale, cea mai comuna formă de cancer de piele, susțin cercetătorii Școlii Medicale din Harvard în revista Cancer Research.
Cu cât mai multă cofeină, cu atât mai mic e riscul. După cum menționează doctorul Jiali Han, luând în considerare statistica de îmbolnăviri, anume schimbările în alimentație ar putea îmbunătăți situația.
Experții au făcut studii pe 113.000 de oameni. Timp de 20 de ani de observații, 22.800 de pacienți au dezvoltat un carcinom. În același timp, posibilitatea apariției cancerului era mai mică la persoanele care au consumat cafea, cola și alte produse ce conțin cofeină.
Inițial, efectul cofeinei a fost testat pe rozătoare. Atunci s-a demonstrat că aceasta nu permite tumorii să se dezvolte. Ce-i drept, specialiștii vorbesc cu prudență în privința consumului de cofeină. Acesta ar mări riscul apariției complicațiilor în special la cei ce suferă de boli de inimă și diabet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu