Produsele de pe Shein și Temu s-ar putea scumpi. UE vrea noi taxe vamale

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Uniunea Europeană vrea impunerea de noi taxe vamale pentru produsele din afara spațiului comunitar.

Produsele de pe Shein și Temu ar putea să se scumpească, după ce cele două platforme din China au intrat în atenția autorităților europene din cauza politicii agresive de comerț.

Potrivit Digi 24, ANPC verifică site-urile cate comercializează produsele de pe cele două platforme, românii dând chiar și 10.000 de comenzi pe zi, astfel că impactul scumpirilor se va vedea și pentru cumpărătorii din România.

Scumpirile ar veni în contextul în care Uniunea Europeană intenționează să impună taxe vamale pentru toate comenzile care vin din afara spațiului comunitar, adică desființarea limitei de 150 de euro pentru scutirea taxei vamale pentru coletele care vin din afara Uniunii Europene.

Peste 2 miliarde de colete scutite de taxă, intrate în UE anul trecut

În 2023 au fost peste 2 miliarde de colete sub 150 de euro, care au intrat din afara regiunii, iar 65% din totalul coletelor au fost subevaluate pentru a se încadra în limita de 150 de euro.

Aceste scutiri de taxe sunt esențiale pentru Shein și Temu, permițându-le să vândă haine, accesorii și gadgeturi cu reduceri foarte mari în comparație cu concurenții lor din UE.

Criticii lui Shein și Temu din Statele Unite s-au plâns deja că acestea se folosesc de o scutire de taxe de import în această țară pentru a subcota rivalii și pentru a evita inspecțiile vamale ale produselor lor.

Germania a dezvăluit recent că susține eliminarea unor taxe de import din UE, ceea ce ar putea duce la eliminarea scutirilor fiscale pentru pachetele ieftine, notează Euronews.

Proiectul de desființare a limitei de 150 de euro ar urma să fie evaluat de noul Parlament European, după alegerile din 9 iunie, conform Digi24.

Citește și: Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel