Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că se poate slăbi consumând un anumit tip de brânză.
”Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede.
Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului.
Celebra brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit?
Când spunem brânză de vaci ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
”Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate.
Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.
Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume - fără limită de cantitate - indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine”, a mai scris Mihaela Bilic.
Potrivit Fat Secret, 100 de grame de brânză proaspătă conțin 103 calorii, 4,51 grame de grăsimi, 2,68 grame de carbohidrați și 12,49 grame de proteine.
În ceea ce privește conținutul de nutrienți, porția de 100 grame de brânză acoperă 5% din necesarul zilnic de calciu, 1% din necesarul de fier, 2% cel de potasiu și 5% din cel de vitamina A.
Citește și: Mihaela Bilic, despre eroarea alimentară pe care o fac părinții copiilor: E foarte rău. Îi fragilizează
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News