Prof Univ Dr Vlad Ciurea atrage atenția asupra unui pericol cotidian care ne poate îmbolnăvi.
Vorbim despre epuizarea fizică și mentală. Trei din patru români spun că au avut, în ultimii an, de un episod de oboseală de acest fel, de burnout.
”Cifre care nu arată nimic bun: 3 din 4 români spun că au avut în ultimii ani cel puțin un episod de epuizare fizică și mentală. Acest mod de a trăi, punând mereu munca pe primul și al doilea loc, fără un pic de răgaz, de liniște… este cel mai mare inamic al nostru.
Eu unul vorbesc de ani buni despre burnout. Fac recomandări. Vorbesc despre importanța echilibrului în viață. Citeam ieri că ești bogat atunci când ai lucruri care nu se pot cumpăra cu bani. A te menține sănătos fizic și psihic este unul dintre aceste lucruri, una dintre „comorile” omului. Depinde de noi și doar de noi să avem o viață echilibrată, să ne respectăm organismul. Altfel, el se va deteriora și va ceda. Iar suferința nu va fi doar a noastră, ci și a celor dragi. Așadar: odihnă, aer, apă! Și optimism!”, a scris Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.
Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea a spus care este secretul unei vieți bune.
”Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi. Sănătate!”, a scris Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea pe Facebook.
Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea vine cu un exercițiu simplu pentru a ne menține creierul cât mai sănătos.
Se poate face oriunde: chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate.
”Am întotdeauna la mine un instrument de scris și foi, notes sau agendă. Scrisul m-a ajutat mereu să îmi mențin mintea în ordine. Cum se spune? Verba volant, scripta manent. Așa este! Am mai vorbit despre scrisul de mână și importanța lui pentru creier. Recomand să nu renunțați la el, chiar dacă suntem cu toții obișnuiți cu computerele, tabletele sau, mai nou, telefoanele. Faceți zilnic un mic exercițiu și folosiți, câteva minute, un pix, creion, stilou, ce-o fi! Poate că nu ne dăm seama, dar credeți-mă că ajută. Se poate scrie oriunde, chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate… Să nu uitați: avem o țară minunată!”, a scris Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu