Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre cum ar trebui să trecem, mai ușor, peste criza generată de Covid-19.
”Criza Covid a dus la o deteriorare accelerată a mentalului colectiv și individual: boala, suferința, decesele, teama, nesiguranța, problemele de ordin economic, ca să nu mai vorbim despre starea de urgență prelungită într-o continuă stare de alertă. Toate acestea ne-au afectat și ne afectează pe toți atât fizic, cât și psihic.
Este complicat să faci recomandări. Pentru că nu e ușor să treci peste toate acestea. Ce vă pot spune, însă: nu sunteți singuri! Împărtășim aceleași temeri, probleme, suferințe. Ce i se întâmplă unuia, ni se întâmplă tuturor! Nu vă simțiți vinovați, abandonați, izolați! Suntem împreună și vom trece peste toate împreună!
Trebuie să găsim resurse interioare pentru a depăși, zi după zi, fiecare obstacol. Obstacolele au diverse chipuri, nu doar boala. Unul este singurătatea. Altul este suferința pentru pierderea cuiva drag.
Gândiți-vă la lucruri bune, dați telefoane și vorbiți cu oameni cu care vă face plăcere să vorbiți. Urmăriți documentare din lumea largă. Citiți cărți interesante. Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative! Și, mai ales, odihniți-vă!
Vom trece peste toate și ne vom bucura din nou de viață! Putem și vom reuși, dacă ne păstrăm sănătatea mintală!
Sănătate!”, a fost mesajul transmis de Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a spus cum trebuie să ne pregătim de bătrânețe încă din tinerețe.
”Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat! Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală. Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar... și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.
Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în... grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente... Nu este în regulă.
Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare. Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase! Sănătate!”, a recomandat Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News