Prof. dr. Beuran, exemplu simplu despre ce mâncăm: Un ou de 30 de grame trebuie să ajungă în galantar o pasăre de 1,4 kg în doar 6-7 săptămâni

Fotografie de la Anna Shvets: PEXELS
Fotografie de la Anna Shvets: PEXELS

Ești ceea ce mănânci iar hrana poate salva vieți sau, din contră, le poate distruge. Despre acest subiect au discutat analistul politic Bogdan Chirieac și profesorul doctor Mircea Beuran.

Despre toxicitatea alimentelor și despre ce ar fi bine să mâncăm pentru a evita să ne îmbolnăvim au discutat Bogdan Chirieac și prof. dr Mircea Beuran, în cadrul unei emisiuni transmise de România TV.

”Toxicitatea vine și din cumulul pe care îl primesc prin pământ legumele, fructele, cerealele care la rândul lor sunt ingerate de animale, de păsări, iar în cele din urmă produsele acestora le consumăm noi și aduc cu ele și insecticidele și pesticidele ingerate. Toate aceste lucruri înainte nu erau atât de mult folosite plus că în gospodăria oamenilor nimeni nu căuta să forțeze natura să se dezvolte. Toate aceste alimente pe care noi le folosim acum vin din zone industriale alimentare. Partea aceasta industrială nu face altceva decât să forțeze să se dezvolte. Și aș da un simplu exemplu: dintr-un ou de 30 de grame, în 6-7 săptămâni trebuie să ajungă în galantar o pasăre de 1,400 kg. Odată ce iese puiul se încarcă cu hormoni, vitamine, antibiotice, proteine, toate menite să forțeze dezvoltarea lui”, a declarat doctorul Mircea Beuran.

Chimizarea produselor pentru păstrarea termenilor de valabilitate

Întrebat câte procente din alimentele pe care le consumăm sunt naturale și câte procente reprezintă diverse produse chimizate, doctorul Mircea Beuran a spus: ”Cred că peste 50-60% e chimie. Pentru că ne uităm că aceste produse, după ce sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni de zile. Lucrul acesta se întâmplă cu legumele, cu fructele, și cu carnea...etc. Toate aceste produse, pentru ca să își păstreze termenul de valabilitate, toate sunt chimizate”.

Bogdan Chirieac: Eu nu înțeleg un lucru: Acum 30 de ani, România avea 22 de milioane de locuitori și mâncam mai sănătos. Acum, nu suntem 19 milioane de oameni, dar mâncăm numai alimente procesate. Unde este agricultura naturală? A explodat consumul de alimente primite prin curier. Mâncarea aceea e toxică?

Mircea Beuran: Mâncarea aceea e controlată totdeauna? Eu nu zic că vei primi mâncare stricată, că nu este din punct de vedere organoleptic sănătoasă, dar compozițiile care sunt aduc tot timpul un procent de substanțe, care crește de la zi la zi, prin cumul, care în timp - că nu te îmbolnăvești de cancer de azi pe mâine - dar în timp poți să faci o astfel de tumoră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel