Invitatul de luni, 16 septembrie, al emisiunii Academia de Sănătate este profesor dr Ștefan Ciurea, de la Departamentul de transplant de celule stem al faimosului Centru Oncologic MD Anderson din Houston, Texas. Invitatul academicianului dr Irinel Popescu va dezvălui care sunt ultimele descoperiri în materie de transplant medular, dar și alte terapii pentru cancer. Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.
Într-o scurtă trecere în revistă a unui impresionat CV, vă spunem că profesor dr Ștefan Ciurea a absolvit, în 1996, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa" din Iași. Din 2006 lucrează la faimosul Centru Oncologic MD Anderson din Houston, Texas, unde inițial a ajuns pentru a se specializa în transplantul de celule stem.
Înainte de asta, însă, între anii 2000-2003, Ștefan Ciurea a fost rezident, medicină internă, la Universitatea PennState / PinnacleHealth la Harrisburg Hospital, Harrisburg, Pennsylvania, iar din 2004 -2007 – s-a specializat în Hematologie-Oncologie, la Universitatea din Illinois - Chicago College of Medicine.
Din 2008 până astăzi, după ce și-a terminat specializarea în transplant de celule stem, Ștefan Ciurea a fost mai întâi profesor asistent, pentru ca ulterior să fie profesor asociat la Departamentul de transplant de celule stem, Divizia de Medicină a Cancerului, Universitatea din Texas - MD Anderson Cancer Center, din Houston, Texas. În prestigiosul centru medical se fac anual peste 1.000 de transplanturi de celule stem.
De-a lungul carierei sale a primit numeroase distincții și premii, a publicat zeci de lucrări și a desfășurat mai multe studii clinice.
Prof. dr. Ștefan Ciurea este unul dintre cei patru președinți de onoare ai Asociației Societatea Română de Transplant Medular.
Invitatul academicianului dr Irinel Popescu de la Academia de Sănătate va dezvălui, pentru publicul român, care sunt ultimele descoperiri în materie de transplant medular dar și în materie de tratamente oncologice, cum ar fi terapia cu celule CAR-T.
Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu