Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen din Timișoara, un institut de cercetări medicale, a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate” realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.
Virgil Păunescu, directorului Institutului OncoGen din Timișoara a vorbit la „Academia de Sănătate" despre importanța cercetării medicale și rolul ei în medicina actuală.
De asemenea, a subliniat efectul pozitiv pe care un astfel de institul îl poate avea în proximitatea unui spital. Specialistul spune că o coroborare între cele două instituții, poate avea rezultate remarcabile în ceea ce privește tratarea bolnavilor.
Randament cu până la 80% mai mare
„Studiile pe care le-au făcut alții, în țări mai avansate și care au pornit mai devreme, arată că acest tip de medicină de precizie și prezența unei entități de cercetare în apropierea unui spital crește randamentul tratamentelor actuale cu până la 80%, ceea ce este foarte mult. Pentru un spital, această apropiere de institul de cercetare, pentru pacient poate să fie extrem de benefică. "
Virgil Păunescu a coordonat echipa de imunologi care a participat la realizarea primului transplant autolog (2000) și a primului transplant alogen (2002) de măduva osoasă din Romania. În domeniul medicinei regenerative, a realizat în anul 2003, în colaborare cu echipa Prof. Dr. Ștefan I. Drăgulescu de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara primul studiu clinic național privind aplicarea terapiei cu celule stem AC133 în infarctul miocardic.
VEZI AICI interviul integral.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News