Prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, este de părere că "vom sta la coadă pentru a ne implenta cipuri".
Prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, a venit la emisiunea realizată de prof. dr. Irinel Popescu - Academia de Sănătate. Printre altele, prof. dr. Virgil Păunescu a vorbit și despre progresul tehnologic, despre Elon Musk și cipuri.
"SUA, indiferent de ce se spune, păstrează un avantaj tehnologic față de Europa cam de 10-15 ani, poate în unele domenii și mai mult. Ei au un sistem pus la punct care încurajează. Modelul Zuckerberg, modelul Elon Musk, îți arată că dacă ești creativ, găsești finanțare. Sistemul american permite să-ți găsești finanțare și ajungi la prima generație cel mai bogat om din lume. Poți să faci miliarde.", a spus prof. dr. Virgil Păunescu la DC News TV.
Pentru prof. dr. Virgil Păunescu, "modelul este Elon Musk." "El a început cu sistemul de plată online - PayPal-ul a fost primul produs cu care el a produs miliardare, a achiziționat Tesla, s-a apucat de mașini electrice... A reușit și după aia și-a propus să competiționeze toate statele, să lanseze cea mai ieftină rachetă spațială. După el s-au luat și cei de la Amazon. În momentul de față, compania lui Elon Musk lansează rachete la 20% din prețul statului, oricare ar fi statul: Rusia, America, China...", a explicat prof. dr. Păunescu.
Pentru că Elon Musk "se mișcă acum spre inteligența artificială", prof. dr. Virgil Păunescu a adus în discuție și "cipurile".
"Eu cred că o să stăm la coadă ca să ni le implanteze (n.red. cipurile). S-a ajuns foarte departe. Mai întâi ne-au arătat un porcușor cu un cip implantat în creier, nu știam ce anume face, apoi ne-au arătat, la șase luni, o maimuță care se juca cu tastatura. Și-a dat seama că poate să facă același lucru doar gândindu-se, fără să atingă tastatura. Se gândea, iar calculatorul reacționa corect. Suntem foarte aproape de momentul în care se vor putea instala cipuri care, de fapt, ne vor cupla la Internet și instantaneu vom avea la dispoziție o capacitate de gândire și de asimilare peste orice imaginație.", mai crede prof. dr. Virgil Păunescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu