Mariana Badea, profesoară de limba și literatura română, vine cu Trilogia Poezie-Proză-Dramaturgie.
Mariana Badea ne-a spus că volumele sunt importante, în primul rând, pentru literatura română, cuprinzând toate operele prevăzute în programele școlare de-a lungul anilor, fiind foarte necesare la orele de limbă și literatură română în cei 4 + 4 ani de școală (clasele V-XII).
Cartea Eseuri structurate PROZĂ are 890 de pagini, aproximativ 90 de opere literare din Programa școlară pentru învățământul preuniversitar. „PROZA” este al doilea volum, după volumul I, „POEZIA” (125 de poezii și 830 de pagini), din trilogia „LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ELEVI”, publicată de Editura PRO UNIVERSITARIA. Urmează volumul al treilea - „DRAMATURGIA”.
„Cărțile sunt importante, în primul rând, pentru literatura română, cuprinzând toate operele prevăzute în programele școlare de-a lungul anilor, fiind foarte necesare la orele de limbă și literatură română în cei 4 + 4 ani de școală (clasele V-XII). Pentru examenele finale - Evaluare Națională și Bacalaureat - programele sunt foarte mult reduse, având în vedere că elevii trebuie să știe O SINGURĂ OPERĂ a unui SCRIITOR CANONIC, fiind și acestea LA ALEGERE. Așa că nu, nu sunt structurate strict pe examene, ci pentru lecțiile și temele din cursul anilor de școală. Pentru examene, am alte cărți, pe care scrie Bacalaureat sau Gimnaziu”, ne-a spus Mariana Badea.
„Pentru profesori, pot fi necesare, deoarece îi ajută să selecteze operele sau scriitorii pe care preferă să-i predea la o anumită epocă sau curent literar.
O să fac public unul dintre multele mesaje pe care le primesc de la colegii profesori, cei care au avut încredere în cele peste 25 de cărți publicate de mine în sprijin didactic.
O doamnă profesoară, nu îi dau numele, pentru că nu i-am cerut acceptul, pe o rețea de socializare mi-a scris acum vreo 3-4 zile:
„Mariana Badea, ați fost deschizător de școală, de drum, (și) în acest sens. Ați muncit enorm, v-ați asumat riscuri, ați devenit model pentru profesorii începători și sprijin pentru elevii autodidacți. Este o certitudine că toți profesorii de limba română, într-un fel sau altul, v-au studiat și ada/(o)ptat informațiile. Stilul liber, clar, pe întelesul tuturor, deopotrivă intelectualizat, dar, mai ales, urmărirea întocmai a programei și a baremului de examen - toate acestea v-au consolidat succesul, popularitatea și aprecierea colegilor. Și... da, iată, mă spovedesc, ????, când am fost prima dată rugată să pregătesc un elev pentru ,,bac" - traversând Bucureștiul din Ozana în Compozitorilor - am câștigat acei atât de necesari bani, aproape citind din cartea Badea, pe care o țineam pe genunchi... Vă mulțumesc!” Înseamnă că „nebunia” mea nu a fost în zadar!”, a mai spus Mariana Badea pentru DC News.
VEZI ȘI: Prof. Mariana Badea: Mai nocive decât Tik Tok-ul sunt altele. La grevă nu „și-a strigat” (așa zic la televizor) nimeni indignarea că sunt obligați să predea lecții din manualele subintelectuale - https://www.dcnews.ro/prof-mariana-badea-mai-nocive-decat-tik-tok-ul-sunt-altele-la-greva-nu-si-a-strigat-asa-zic-la-televizor-nimeni-indignarea-ca-sunt-obligati-sa-predea-lectii-din-manualele-subintelectuale_949464.html
Cărțile se găsesc:
Librăria „Eminescu” din București (lângă Universitate)
Librăria Cărturești
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News