EXCLUSIV  Prof. Mircea Coșea, concluzie dură: "Este o recunoaștere a Guvernului că bugetul este în faliment"

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Prof. Mircea Coșea a vorbit despre Fondul de Rezervă și incapacitatea Guvernului de a face rectificarea bugetară.

Prof. Mircea Coșea a descris, în numai câteva cuvinte, motivul pentru care Guvernul nu a făcut rectificarea bugetară și încearcă să scoată bani din Fondul de Rezervă, dar și care este cea mai mare greșeală în privința dialogului cu poporul, care ”a început să fie mai deștept decât se crede”.

”Vorbesc direct, fără să am vreun angajament politic, îmi asum ceea ce vorbesc. Faptul că nu s-a făcut rectificare este o recunoaștere a Guvernului că bugetul este în faliment. Că nu are cum să facă rectificarea, că nu mai sunt bani. Este un faliment, acesta este cuvântul - este urât.

Și, atunci, ce face Guvernul? Inventează o nouă noțiune, care nici măcar nu este concept, și anume Fondul de Rezervă al Guvernul. De unde vine asta? Îl are domnul Ciolacu în sertar și îl scoate de acolo și îl dă cui vrea dânsul? Că și asta este o problemă. Cui dă? Cui vrea dânsul? Nu. Acești bani sunt preluați de la ministerele care nu și-au făcut programul.

"Este o situație disperată"

Ce înseamnă asta? Se taie din investiții. Este o situație foarte grea, o situație disperată, dar în această situație sunt și elemente care trebuie să fie raționale. Și anume: trebuie să spui acestui popor care a început să fie mai deștept decât se crede, înțelege fenomenul economic, piața liberă... Dă-i acestui popor, în primul rând, o notă de sinceritate și spune-i așa: În momentul de față, din cauza unor greșeli, din cauza războiului sau că a plouat mai mult, suntem în mare dificultate. În condițiile astea, trebuie să înțelegem că anumite lucruri nu se pot face imediat. Nu putem să echilibrăm bugetul într-un an. Nu se poate.

Putem să ameliorăm deficitul cu niște măsuri care să rezolve două lucruri. Și anume, celelalte deficite pe care le ai și despre care nu se vorbește: deficitul balanței comerciale, iar acum, în sezon, bagă pe piață cât mai multe produse vegetale, legume, fructe românești, ca lumea să își facă tradiționala zacuscă și să fie liniștită ca, dacă vine războiul, să aibă ce mânca din cămară, că așa gândesc oamenii”, a explicat prof. Mircea Coșea în emisiunea Totul despre bani.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel