"Asistăm la o sacrificare a economiei pe altarul alegerilor". Prof. Mircea Coșea: Va fi greu de suportat în câteva luni

foto DCNews
foto DCNews

Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre lucrurile care vor aduce o situație economică greu de suportat în România, în câteva luni, în opinia sa.

”Eșecul pe care România, prin guvernele pe care le-a avut în ultimii ani, este absolut îngrozitor! Ați citit ce a spus Uniunea Europeană referitor la România, să treacă la moneda euro? Este un rechizitoriu privind ceea ce este România azi, din punct de vedere economic, încât nu putem să facem niciun fel de comentariu. În opinia mea, asistăm la o sacrificare a economiei pe altarul alegerilor. S-a sacrificat economia, tot ceea ce s-a făcut a fost doar ca să se câștige niște voturi. Tot ceea ce se face este un lucru care are un efect negativ, însă se va vedea în foarte scurt timp!

”Este o chestiune care mă jignește, mă umilește...”

Creșterea pensiilor nu este o creștere a pensiilor pe baza unei legi care trebuia să respecte niște criterii de eliminare a diferențelor. Vor fi niște creșteri punctuale, la câteva categorii de pensii, atât! Salariul minim european aduce mai mult necaz decât fericire. Mai este și problema cu creșterea accizei de care am vorbit (Vezi detalii aici!). Toate lucrurile acestea vor aduce o situație economică greu de suportat, în câteva luni! Ei se grăbesc de teamă, să nu vină valul! Este o chestiune care mă jignește, mă umilește, pentru că ne cred proști. Chiar cred că ne bucurăm de faptul că ne oferă azi o roșie mai coaptă decât ieri... și că, poimâine, noi nu știm că nu vom mai putea să o luăm?! Chiar nu vedem economia? Chiar nu înțelegem cum merg lucrurile?”, a declarat profesorul de economie Mircea Coșea, la Realitatea Plus.

Citește și - Este productivitatea în România la pământ? Mircea Coșea: Cei care ne conduc judecă total greșit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel