Update: Atacatorul ar avea 20 de ani/ Profesor înjunghiat în Franţa. Atacatorul a strigat "Allah Akhbar"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Caz șocant în Franța. Un elev a înjunghiat un profesor. 

Update: Atacatorul ar fi un cecen de 20 de ani, afirmă B1TV. 

„Atmosfera este tragică în Franța. Acum mai puțin de o oră, cei care se mai îndoiau încă că acest conflict va fi importat în Franța au dovada că nu, a fost comisă o primă crimă în strigăte de Allahu Akbar într-un liceu. Un tânăr adolescent a tăiat gâtul unui profesor. Sunt răniți, poliția a intervenit, nu se știu mai multe detalii la ora actuală.

Este ceea ce se temea toată lumea, deci evident că nu putem să facem presupuneri. Suntem jurnalisti, dar e greu de crezut că evenimentele de sâmbătă încoace nu au dus la o exacerbare a sentimentelor. Citeam un consilier prezidențial care se temea ca nu cumva un nebun, citez, să se apuce să face ceva nesăbuit. Sunt presupoziții la ora actuală dar este foarte greu să disociezi asta de ceea ce s-a întâmplat sâmbătă în Israel.

Acum, la nivelul comunității evreiești din Franța, e Șabat, ceea ce înseamnă ca e zi sfântă pentru evrei. Problema care este în Franța acum sunt gesturile antisemite care se întețesc, sunt peste 1000 contabilizate de sâmbătâ încoace” a declarat jurnalistul Nicolas Don, pentru B1 TV.

Conform Reuters, atacatorul ar fi fost cunoscut de autorităţi şi considerat un risc de securitate, fiind un islamist radical. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va merge în oraşul Arras, din nordul Franţei, unde a avut loc crima. 

Serviciul anti-terorism din Franţa a anunţat că va începe o investigaţie după atacul mortal din Arras. Poliţia a evitat să confirme presei dacă atacatorul chiar a strigat "Allah Akbar" înainte de a comite crima. 

Ce spune ministrul de Interne Darmanin

Un atacator a ucis cu cuţitul un profesor şi a rănit grav alte două victime, într-un liceu din oraşul francez Arras, vineri în jurul orei locale 11 dimineaţa, a anunţat ministrul de interne al Franţei, Gerald Darmanin.

Într-un mesaj în reţeaua X, preluat de Reuters, el a precizat că în localitate, reşedinţa departamentului Pas-de-Calais din nordul ţării, este în curs o operaţiune a poliţiei.

Mai multe detalii a dat televiziunea BFMTV, citată de asemenea de Reuters. Potrivit unor surse din poliţie ale acesteia, atacatorul a strigat "Allah Akbar" şi a fost ulterior arestat.

Bilanţul atacului de la liceul Gambetta, cu un număr neprecizat de răniţi, a fost anunţat de prefectură. Unul din cei răniţi grav este un agent de securitate, lovit cu cuţitul de mai multe ori, a afirmat o sursă din poliţie a AFP. Niciun licean nu se numără printre victime.

Darmanin a confirmat arestarea suspectului.

Încă neconfirmată oficial este identitatea acestuia: presa a vehiculat informaţia că ar fi vorba de un cecen cunoscut ca islamist radical, care prezenta un risc ridicat.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, urmează să ajungă la Arras. Adunarea Naţională a anunţat că îşi suspendă lucrările în semn de solidaritate cu victimele, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel