Profesorii pichetează, vineri, sediul Ministerului Educaţiei

fen
fen

La câteva zile de la începerea noului semestru, Federaţia Educaţiei Naţionale pichetează, vineri, de la ora 15.00, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Reprezentanții FEN amenință că este posibil să se ajungă la forme radicale de protest, mergând chiar până la o încetare spontană a activității din învățământ, dacă Executivul nu își va da demisia.

"Am asistat consternaţi la declaraţiile primului ministru privind permanenta disponibilitate pentru dialog. Credem că domnul Boc a uitat că, de fapt, prin legile asumate a desfiinţat instituţia dialogului social. FEN i-a solicitat domnului Boc, la sfârşitul anului trecut, o întâlnire de urgenţă atât în calitatea de prim-ministru cât şi de preşedinte al PD-L pentru a discuta problemele grave cu care se confruntă învăţământul. Deşi a primit această scrisoare, nu a dat curs cererii noastre dovedind în felul acesta că nu este interesat de soarta salariaţilor din învăţământ. Din păcate, cu aceeaşi indiferenţă am fost trataţi atât de şeful statului cât şi de şefii celorlalte partide parlamentare, fie ei din coaliţia de guvernare sau din opoziţie. Acesta este unul dintre motivele pentru care colegii noştri au hotărât să-şi manifeste nemulţumirea alături de ceilalţi cetăţeni ai României", se menţionează în comunicatul FEN.

"Vinovat pentru această situaţie se face şi actualul ministru al Educaţiei care, prin toate măsurile luate, manifestă un dispreţ total faţă de angajaţii din sistem. Considerăm că toţi colegii care au participat sau vor participa voluntar la acţiunile de protest au dreptul să-şi manifeste public nemulţumirea faţă de cei care au generat această situaţie ", a afirmat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel