Profeția lui Iohannis despre șansele coaliției PSD-PNL, după alegeri

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, de la New York, despre șansele de supraviețuire ale coaliției de guvernare PSD-PNL.

„În mod normal, după alegeri se numără voturile și se stabilesc coalițiile care fac guvernarea. Este cam devreme să vorbim ce o să fie după alegeri. Iar dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom discuta după ce ne întoarcem acasă. Până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campanie și nu cred că e de așteptat ca, în această perioadă, candidații de vârf să renunțe la abordări politice”, a declarat Klaus Iohannis, după discursul de la ONU.

Klaus Iohannis a răspuns și întrebărilor unui reporter referitoare la situația creată în țară de "legea cu dedicație":

„Dați-mi voie să lăsăm chestiunea cu candidatură sau nu sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuție pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar. Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe".

Cu toate acestea, reporterii aflați la New York nu l-au întrebat pe președinte ce opinie are după ce a pierdut o a doua casă din Sibiu pentru care a încasat chirie și trebuie să dea înapoi statului 260.000 de euro.

Rodica Baștea, prietena din Miami a familiei Iohannis, a pierdut definitiv litigiul început în 2016 cu privire la moștenirea unui imobil situat pe strada Gheorghe Magheru 35 din Sibiu, care a aparținut anterior soției președintelui României, Carmen Iohannis. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și este irevocabilă, conform minutei ședinței publicată de instanță.

Prin decizia nr. 1943, Curtea Supremă a respins recursul declarat de Rodica Baștea împotriva deciziei Curții de Apel Alba Iulia, care confirmase că Statul Român este moștenitorul legal al imobilului de pe strada Gheorghe Magheru 35. Statul Român a fost reprezentat în instanță de Primăria Municipiului Sibiu și Ministerul Finanțelor. Decizia este definitivă, punând astfel capăt unui proces îndelungat.

Rodica Baștea a inițiat acest proces în încercarea de a anula certificatul de moștenitor emis în 2008, care confirma că Statul Român era moștenitorul legal al casei din Gheorghe Magheru. Imobilul fusese deținut anterior, între 1999 și 2008, de Ioan Baștea, soțul decedat al Rodicăi Baștea, alături de Georgeta Lăzurcă, soacra președintelui Klaus Iohannis, și Carmen Iohannis.

Până în prezent, Rodica Baștea a pierdut pe toate fronturile, inclusiv la Tribunalul Hunedoara și la Curtea de Apel Alba Iulia, înainte de a ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Declarațiile integrale, aici: Declarațiile de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis, în marja participării la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel