Profitul trimestrial și veniturile ale Apple depășesc estimările Wall Street

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Joi, Apple AAPL.O a raportat vânzări și profit care au depășit estimările Wall Street, alimentate de creșterea în sectorul său de iPhone. Cu toate acestea, vânzările în China au ratat obiectivele analiștilor.

Creșterea cu 2% a vânzărilor generale pentru primul trimestru fiscal al companiei a pus capăt unei perioade de patru trimestre consecutive de declinuri ale vânzărilor, datorită seriei sale de iPhone 15, care include dispozitive capabile să captureze video tridimensional pentru căștile Vision Pro, lansate în această săptămână. Baza totală de dispozitive Apple a atins 2,2 miliarde, în creștere față de 2 miliarde acum un an.

"Ne simțim bine în legătură cu creșterea de 6% (a veniturilor) pentru iPhone," a declarat directorul executiv al Apple, Tim Cook, într-un interviu pentru Reuters. "Am avut o creștere remarcabilă cu două cifre în special pentru iPhone în piețele emergente în afara Chinei. iPhone-ul se descurcă bine în acele piețe."

A adăugat: "China este cea mai competitivă piață de smartphone-uri din lume, iar acest lucru nu s-a schimbat."

Pentru primul său trimestru fiscal încheiat la 30 decembrie, Apple a raportat vânzări de 119,58 miliarde de dolari și un profit de 2,18 dolari per acțiune, ambele cifre depășind estimările analiștilor de 117,91 miliarde de dolari și 2,10 dolari per acțiune, conform datelor de la LSEG.

Vânzările de iPhone au atins 69,70 miliarde de dolari, în creștere cu 6%, depășind așteptările analiștilor de 67,82 miliarde de dolari, conform datelor de la LSEG.

În ianuarie, Microsoft MSFT.O a depășit Apple ca cea mai valoroasă companie din lume, cu investitorii considerând că Apple se află în urma în competiția privind inteligența artificială dintre gigantii tehnologici de pe Wall Street. Acțiunile Apple au scăzut cu peste 3% în 2024, în timp ce S&P 500 .SPX a înregistrat o creștere de 2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel