Prognoza ANM: Vreme capricioasă cu ploi și zăpezi, dar și cu temperaturi de 21 de grade

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Vremea pare să intre într-un proces de încălzire ușoară, dar nu vom scăpa de lapoviță și ninsoare. Temperaturile vor atinge, pe alocuri, chiar și 21 de grade.

'Încă de aseară, s-a ameliorat vremea sub aspectul intensificărilor de vânt. Nu au mai fost nici ploi. Astăzi, pe perioada zilei, în vestul, nord-vestul și centrul țării, în zona montană și Carpații Occidentali, vor cădea ploi. Maximele se vor situa între 7 și 15 grade. În Capitală, vor fi în jur de 14 grade. Valorile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Ar fi trebuit ca, la această dată, să avem temperaturi între 5 și 11-12 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul țării', a declarat meteorologul ANM Oana Catrina, la Realitatea PLUS.

Pulsația de aer cald din sud aduce valori ale temperaturilor cu mult peste cele normale, mai ales în sudul României. Mâine, la amiază, se vor înregistra 20-21 grade. Cerul va fi variabil în sud și sud-est. În restul intervalului și al zonelor vor fi înnorări și ploi. La altitudini mari, marți vor cadea precipitații, iar noaptea sunt așteptate lapovițe și ninsori. 

De miercuri revine vremea ploioasă în toate regiunile, mai spune meteorologul. Maximele se vor situa între 10 și 16 grade, valorile de temperatura fiind mai mari decât cele normale pentru perioada în care ne aflăm. 

Citește și - CNAIR, avertisment pentru șoferi: Înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo

CNAIR avertizează șoferii că se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din din zonele înalte.

Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi avertizează pe şoferii români că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează zonele înalte, unde au început ninsorile, să fie echipate de iarnă, 

În special este necesar ca autovehiculele grele sa fie echipate cu lanţuri, deoarece există risc de accidente, dar şi de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acţiunea utilajelor de deszăpezire.

"Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo şi atenţionările CNAIR şi ale poliţiei rutiere", se arată într-un comunicat al CNAIR .

În plus, CNAIR informează că utilajele sale de deszăpezire şi drumarii sunt mobilizaţi în teren şi acţionează acolo unde situaţia o impune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel