COD GALBEN  Prognoza meteo ANM. Ninsori abundente. Cod Galben, zonele vizate

Au fost emise alerte meteo de vreme rea. 

UPDATE: Vezi aici: Alertă meteo pentru toată țara. Prognoză specială pentru București

UPDATE: Până la ora 12:00, este Cod Galben în județul Galați de ploaie sau burniță care depune polei. Alerta a fost emisă și pentru București, până la ora 11:00, dar și pentru județele Brăila, Ialomiţa și Călăraşi. 

Până la ora 10:00, este în vigoare informarea meteo de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei. ”În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită. În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.” anunță ANM. 

ANM a emis, în această dimineață, mai multe alerte meteo de Cod Galben de ploaie sau burniță care depune polei. Sunt vizate, până la ora 09:00, județele: Constanta, Brăila, Galați, Iași, Călărași. Alerta e valabilă în județul Buzău până la ora 10:00. 

Până la ora 09:00, este Cod Galben în județele Gorj și Vâlcea de  intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70-80 km/h viscolind ninsoarea, asociat va ninge. 

A fost emisă și o prognoză specială pentru București, unde, în primele ore ale zilei de marţi, se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Temperatura va fi în jur de -2 grade. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40-45 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel