ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarea lună.
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est.
Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.
Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Vara suntem atenți la orele cele mai călduroase înainte de a ne scoate câinele afară și la fel trebuie să facem atunci când temperaturile scad. Deși câinii au o blană naturală pentru a-i proteja de zăpadă și temperaturi reci, nu înseamnă că sunt imuni la scăderi semnificative de temperatură.
Potrivit experților de la firma de îngrijire a animalelor de companie FetchPet, dimensiunea și grosimea blănii câinelui sunt cele care vor ajuta să ne dăm seama când este bine să-i scoatem afară iarnă. Mai precis, unii câini mai mari, cu blana mai groasă, cum ar fi husky-ul siberian, sunt mai potriviți pentru climatele mai reci și sunt mai bine pregătiți pentru plimbările lungi de iarnă.
Veterinarul de la Fetch Pet - Aliya McCullough - avertizează că toți câinii, indiferent de mărime, se confruntă cu posibilități mai mari să aibă degerături și hipotermie dacă stau afară la temperaturi sub minus 6 grade Celsius.
Asistenta veterinară Sarah James explică: „Temperaturile tind să fie mult mai calde în timpul zilei, așa că cel mai bine este să evitați plimbările dimineață sau noaptea”. „Este mai bine să faci plimbări mai scurte, dar mai dese. Cu cât câinele tău stă mai mult în aer liber, cu atât temperatura corpului său este mai scăzută”, spune James.
„De asemenea, este important să-ți ții câinele în lesă. Pe măsură ce se alunecă sau este zăpadă, este posibil ca patrupedele să nu vadă gropi adânci sau zone nesigure", adaugă el, scrie 20min.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News