Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în acest weekend, ultimele date de la meteorologi

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Alina Șerban, meteorologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în acest final de săptămână.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează că temperaturile se vor menține ridicate pentru perioadă.

Alina Șerban, meteorolog de serviciu, a intervenit la un post TV și a făcut precizări cu privire la vremea de la acest sfârșit de săptămână, care se află în continuare sub avertizare de Cod portocaliu și galben de căldură persistentă.

”Deși am avut mici variații în valorile termice, în jumătatea de sud a teritoriului, valul de căldură a persistat, în timp ce în celelalte regiuni s-a mai răcit, dar pentru acest weekend vorbim, din nou, despre o intensificare și o extindere a masei de aer cald în toate regiunile, astfel încât, dacă astăzi, o vom resimți timid, tot în jumătatea de sud,  când vom înregistra temperaturi de 36 ... 37 de grade în județele din sud-vestul Munteniei, de mâine, vom avea temperaturi de 35 de grade și peste 35 de grade în partea de vest, sud-vest a teritoriului și izolat în centru, iar duminică, vorbim de multe astfel de valori, chiar și de 36 ... 37 de grade în partea de vest și de sud a teritoriului.

În consecință, disconfortul termic va fi din nou în accentuare în aproape toată țara, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice și sudice.

Harta valabilă pentru 23 august. FOTO: captura ANM

În condițiile în care ploile apar doar cu totul izolat în mod deosebit în zonele montane, vorbim de o extindere a acestora abia de la jumătatea săptămânii viitoare. Mai exact de marți, de miercuri, în aproape toate regiunile, în condițiile în care se schimbă și masa de aer, ne mai răcorim la nivelul întregii țări, mai mult în partea sudică.

Vom vorbi de fenomene de instabilitate atmosferică, din nou, de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar căderi de grindină.

Până atunci, vom avea o vreme însorită, cu disconfort termic accentuat. În Capitală, temperaturile, deși au variat ușor, se mențin peste pragul caniculei, vorbim de mase de aer cald, persistente de foarte multe zile, cu disconfort termic accentuat, cu temperaturi minime ce nu au coborât sub 21 ... 22 de grade în centrul Capitalei, ceea ce se menține și în acest weekend.

În continuare, temperaturi peste pragul caniculei, 36 ... 37 de grade. La malul mării, la fel, vreme caldă, chiar dacă nu este caniculă, temperaturile de 29 ... 30 ... 31 de grade, iar minimele vro fi în jur de 23... 25 de grade, iar apa mării este undeva în jur de 27 de grade”, a explicat Alina Șerban, meteorologul de serviciu, la Realitatea Plus.

Harta valabilă pentru 24 august. Captură ANM

Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

Potrivit ANM, estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

De asemenea, AMN subliniază că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 26 august - 2 septembrie 

Temperatura medie a aerului va avea avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, exceptând extremitatea de sud-est a teritoriului, unde se estimează a fi ușor excedentar.

Săptămâna 2 - 9 septembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 9 - 16 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în cele sud-vestice.

Săptămâna 16 - 23 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval în toată țara.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel