Program Ziua Marinei 2024. Ce evenimente se vor desfășura la Constanţa, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bucureşti

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cu ocazia Zilei Marinei Române, o serie de manifestări sunt programate, joi, la Constanţa, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea, dar şi Bucureşti.

Statul Major al Forţelor Navale a transmis, printr-un comunicat de presă, faptul că exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024" va fi prezentat, între orele 10,00 şi 12,00, publicului de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

De la ora 20,30, marinarii militari se vor retrage cu torţe, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii oferit de Primăria Municipiului Constanţa, care va putea fi urmărit din zona Piaţa Ovidiu - Portul Turistic Tomis.

Ziua Marinei în Portul Turistic Mangalia

Ziua Marinei Române este marcată şi în Portul Turistic Mangalia prin exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024", jocuri şi concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică militară şi ateliere interactive, care vor avea loc între orele 10,00 şi 14,00. Seara, de la ora 19,30, evenimentul se va încheia cu un spectacol de muzică populară, apoi va urma retragerea cu torţe a marinarilor militari.

Exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024" va fi prezentat publicului din Brăila, între orele 10,00 şi 12,30, pe faleza Dunării, în zona Moara Violatos. De la ora 20,30 va avea loc retragerea cu torţe a marinarilor.

Ce se va întâmpla la Galați, Tulcea, București

La Galaţi, Ziua Marinei Române este sărbătorită pe faleza Dunării, în zona Elice, printr-o ceremonie militară şi religioasă, care va începe la ora 17,00. Va fi urmată de un exerciţiu demonstrativ și de parada navelor militare şi civile.

La Tulcea, publicul din municipiu este invitat pe faleza Dunării, în intervalul orar 10,00-13,00, acolo unde va avea loc exerciţiul naval întrunit "Forţele Navale Române 2024", dar şi jocuri şi concursuri marinăreşti.

Ziua Marinei Române este aniversată și în Bucureşti, printr-o ceremonie militară şi religioasă care va fi organizată, în intervalul orar 9,00-10,00, la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul "Regele Mihai I" (Parcul Herăstrău, zona debarcader), notează Agerpres.

Ziua Marinei Române se celebrează, în fiecare an, pe data de 15 august, fiind o sărbătoare civilă şi militară

Potrivit Legii nr. 382 din 28 septembrie 2004, Ziua Marinei Române se celebrează, în fiecare an, pe data de 15 august. Este o sărbătoare civilă şi militară, marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradiţiilor poporului român, dar şi prin ceremonii militare şi religioase organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În anul 2024, oraşele Constanţa, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bucureşti vor fi gazdele unor manifestărilor organizate de Forţele Navale Române, cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei Române. Între 6-15 august sunt prezentate publicului exerciţii demonstrative, expoziţii de tehnică şi armament, ateliere interactive, activităţi culturale cu specific marinăresc, dar şi concerte de muzică militară, conform unui comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel