Programul Național de Evaluare a Sănătății, demarat în anul 2007, are rezultate surprinzătoare, care l-au determinat pe ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, să-l reia.
[caption id="attachment_315284" align="aligncenter" width="492"] Sursă foto: casprahova.mmc.ro[/caption]În fostul mandat al ministrului Eugen Nicolăescu a fost pus în aplicare, din 1 iulie 2007, un program de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Fiecare român a primit prin poștă un talon cu care trebuia să meargă la medicul de familie pentru o consultație și pentru analize, care erau realizate în luna de naștere a fiecăruia. Aproximativ 60 la sută dintre cele 22.348.596 de persoane cărora le-au fost trimise taloane au mers la medic în cadrul acestui program, care s-a încheiat în decembrie 2008. Datele l-au determinat de Eugen Nicolăescu să spună ""Vom relua acest program. E greu să vă spun acum când şi sub ce formă. Vom forma colective de lucru şi vom vedea când, cum şi sub ce formă vom relua", scrie RTV.
Potrivit unui comunicat trimis redacției DeCe News, arată că PNESSP "a facilitat, pentru prima dată, accesul persoanelor fără probleme de sănătate la o procedură de evaluare clinică și paraclinică pentru anumite afecțiuni clinic-nemanifeste" și "a arătat că medicul de familie este prima și cea mai importantă verigă în menținerea stării de sănătate și profilaxie a multor boli". În plus, subliniază importanța informatizării medicinei primare, introducerea corectă a datelor în program, legăturii medic-pacient. Prin urmare, proiectul a fost un real succes, care a reprezentat, din punctul de vedere al medicilor, "un moment de cotitură" pentru medicină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News