În zilele de 19,20 și 21 august 2020, Asociatia Learning by Teaching și Muzeul Municipiului București vă invită la programul educativ „Povești și Experimente la Muzeul Municipiului București”, organizat în aer liber la Palatul Suțu, parte din Școala de vară la Muzeul Municipiului București.
Atelierele vor avea loc numai în caz de vreme favorabilă, cu un număr de locuri limitat (6), respectând toate regulile și recomandările pentru această perioadă (http://muzeulbucurestiului.ro/redeschiderea-muzeului-municipiului-bucuresti/).
- 19 august 2020, 10.30-12.30
De la Ceasul Colin la Ceasul solar
Copiii vor descoperi mai multe tipuri de ceasuri sau instrumente care indică trecerea timpului în vizita ghidată în muzeu, vor scrie împreună o poveste, iar apoi vor realiza ceasul cu apă și ceasul solar.
- 20 august 2020, 10.30-12.30
Să descoperim fizica la Muzeul Municipiului București
Invităm copiii să descopere în muzeu instrumente și opere de artă care pot fi utilizate în studiul fizicii. Împreună vom scrie 'Povestea descoperirii fizicii la Muzeul Municipiului București' și cu toții vor realiza experimente care să ilustreze obiectele observate în muzeu.
- 21 august 2020, 10.30-12.30
Călătorie în bioregiunile României pornind din Pinacoteca Municipiului București
Descoperim împreună bioregiunile României la Muzeul Municipiului București, în Pinacotecă alături de maeștrii penelului și scriem o poveste jucăușă. Proprietățile chimice ale sării ne vor ajuta să realizăm opere de artă.
Durata: 2 ore, de la 10.30 la 12.30
Prețul: 35 lei. Număr limitat de locuri (6).
Rezervarea obligatorie se face prin e-mail la adresa [email protected].
Asociatia Learning by Teaching derulează activități interactive STEM&C în muzee, biblioteci, școli și grădinițe. La ateliere fiecare participant are ocazia să exploreze și să tragă propriile concluzii. Activitățile în muzee pornesc de la patrimoniul acestora și continuă cu povești și experimente.
Andreia Petcu este co-fondatoarea Asociației Learning by Teaching, și profesor de Științe la Școala Aletheea. Ea realizează activități interactive pentru familii și în cadrul activităților online propune familiilor o serie de cărți și experimente care să aducă mai aproape de copii obiectele de patrimoniu din Muzeele Municipiului București.
Vă invităm să consultați și regulile și recomandările pentru vizitatori aici - http://muzeulbucurestiului.ro/redeschiderea-muzeului-municipiului-bucuresti/.
Dacă sunteți interesați de programele noastre pentru copii, abonați-vă la newsletterul nostru educativ folosind acest link: bit.ly/NewsletterEducatie, anunță MMB într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu