EXCLUSIV  Programul Femeia Antreprenor. Dumitru Nancu: Valoarea finanțării și condițiile ce trebuie îndeplinite / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a fost invitat la DCNews și DCBusiness unde a vorbit despre Programul Femeia Antreprenor. 

Directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii ( FNGCIMM) a explicat care este valoarea finanțării în cadrul Programului Femeia Antreprenor.

„Avem Programul Femeia Manager care este o convenție semnată între noi și cei 6 parteneri bancari ai Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Aici, din cele 500 de planuri de afaceri deja depuse, Fondul Național de Garantare a aprobat astfel de planuri de afaceri în prima lună, practic zilnic primim garantarea acestor credite.

Valoarea finanțării se ridică la 30 de milioane de lei, iar Fondul a garantat cu 80%, ceea ce înseamnă 22 de miliarde de lei. Depunerile au fost anul trecut și Fondul de Garantare garantează 80%, acel business plan, pentru că pe lângă alocația financiară nerambursabilă care poate fi de maxim 75%, întreprinzătorul trebuie să vină și cu o contribuție proprie care este minim 25%.

Pe Femeia Întreprinzător avem un credit mediu de 100.000 de euro, din care 40.000 de euro sunt bani nerambursabili, 60.000 este contribuția proprie pentru că intră și TVA-ul care este o cheltuială neeligibilă. Aici se acordă un credit punte în valoare de 100.000 de euro, Fondul garantează 80% pentru că toate aceste IMM-uri nu au garanție.

În momentul în care Ministerul Economiei virează acea parte de 40% sau cât este alocația financiară de maxim 200.000 de euro, întreprinzătorul are două opțiuni: fie închide creditul, fie prelungește partea de credit cu acordul instituției financiar-bancare și a Fondului Național de Garantare și îl transformă într-un credit de investiții pe o perioadă mai mare.”, a spus a spus Dumitru Nancu.

Care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite

„Programul a fost anul trecut, implementarea se face anul acesta. Din anunțul noului ministru al Economiei, care am văzut că a ieșit cu un pachet de 3 programe importante pentru mediul de afaceri, se pare că și anul acesta, probabil la sfârșitul lunii septembrie, octombrie, vor demara din nou acest program Femeia Manager și Start up Nation.

Condițiile care erau în anul precedent prevedeau ca majoritatea acționariatului să fie deținută de către o femeie sau administratorul să fie o femeie. Este un program încă din 2005. Prima dată s-a mers pe cursuri antreprenoriale pentru doamne, după care s-au combinat partea de cursuri cu partea de alocație financiară nerambursabilă, ajungând în anul precedent doar la alocație financiară nerambursabilă.", a spus Dumitru Nancu la DC News și DC Business. 

Youtube video image

VEZI ȘI: Programul IMM Invest Plus 2023. Dumitru Nancu: Plafonul pe care l-am avut în anul 2023 a fost epuizat încă din luna mai / video https://www.dcnews.ro/programul-imm-invest-plus-2023-dumitru-nancu-plafonul-pe-care-l-am-avut-in-anul-2023-a-fost-epuizat-inca-din-luna-mai-video_927295.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel