Programul „Microbuze electrice pentru elevi”, lansat de AFM. Laurențiu Neculaescu: Bugetul propus este în valoare de 300 de milioane de lei

Sursă foto: Facebook/Laurențiu Neculaescu
Sursă foto: Facebook/Laurențiu Neculaescu

Laurențiu Neculaescu, preşedintele AFM, a anunțat joi, 24 august, că Administrația Fondului pentru Mediu a lansat programul „Microbuze electrice pentru elevi”. Bugetul propus este în valoare de 300 de milioane de lei pentru achiziționarea de microbuze electrice, hibride și a celor cu alimentare GNC, precum și pentru achiziționarea stațiilor de reîncărcare a microbuzelor.

„În acest an, în premieră, în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023, Administrația Fondului pentru Mediu deschide sesiune de finanțare pentru Programul Microbuze Electrice pentru transportul elevilor care alături de celelalte programe finanțate din Fondul pentru Mediu va contribui la dezvoltarea transportului public nepoluant. Acest program va fi dedicat exclusiv transportului local al elevilor și va putea fi accesat de consiliile județene și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.

Am decis să finanțăm acest program cu scopul de a diminua efectele poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, de a răspunde nevoilor reale ale populației, de a facilita transportul elevilor la unitățile școlare. Acest program are ca scop eliminarea din circulație a microbuzelor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Laurențiu Neculaescu, preşedintele AFM.

Bugetul programului este de 300 de milioane de lei

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat că bugetul propus pentru programul „Microbuze electrice pentru elevi” este de 300 de milioane de lei.

„Bugetul propus pentru acest program este în valoare de 300 de milioane de lei pentru achiziționarea de microbuze electrice, hibride și a celor cu alimentare GNC, precum și pentru achiziționarea stațiilor de reîncărcare a microbuzelor.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Finanţarea se acordă pentru solicitant, după cum urmează:

- pentru UAT cu un număr de elevi pe raza UAT < 40.000 - maximum 7.000.000 lei;

- pentru UAT cu un număr de elevi pe raza UAT între 40.001-60.000 - maximum 15.000.000 lei;

- pentru UAT cu un număr de elevi pe raza UAT > 60.000 - maximum 25.000.000 lei. Numărul de elevi se stabileşte luând în considerare statisticile județene publicate în Cartografia școlară”, a transmis Laurențiu Neculaescu, preşedintele AFM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel