Descoperirea științifică a anului 2013: Imunoterapia anti-CANCER

646x404
646x404

Progresul științific al anului 2013 este un pas important în lupta împotriva cancerului. Imunoterapia anti-cancer era în dezvoltare de câteva decenii, însă și-a dovedit potențialul terapeutic în anul 2013. 

Testele clinice de imunoterapie s-au dovedit foarte promițătoare mai ales împotriva formelor agresive de cancer ca melanomul, în timp ce alte terapii au eșuat.

"În acest an, imensa promisiune pe care o reprezintă imunoterapia în cancer prezintă puține îndoieli" chiar dacă trebuie manifestată prudență în ceea ce privește numărul redus de pacienți tratați, a scris Tim Appenzeller, redactor-șef la Science. El a subliniat că "un mare număr de cancerologi sunt de acum convinși că asistă la un moment de cotitură în ceea ce privește tratarea cancerului", scrie Agerpres.

Progresele în imunoterapie au la bază descoperirea semnificativă de la sfârșitul anilor '80, când cercetătorii francezi au descoperit un receptor pe celulele T care le împiedică pe acestea să atace tumorile canceroase. În 2006, cercetătorii japonezi au identificat un nou receptor ce frânează acțiunea anti-cancer a celulelor imunitare și primele teste clinice efectuate pe pacienți sunt promițătoare, menționează Science. În 2011, modificarea genetică a celulelor T pentru a le programa să distrugă tumorile a provocat entuziasm în lumea medicală și constituie obiectul unui mare număr de teste clinice efectuate mai ales pe pacienții bolnavi de leucemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel