Proiect de amploare. Rovana Plumb: A fost semnat contractul de finanțare

Contractul de finanțare pentru un amplu proiect de infrastructură a fost semnat astăzi de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. 

Publicitate

Ministrul Rovana Plumb a semnat, astăzi, la Timișoara, contractul de finanțare pentru cel mai amplu proiect din județul Timiș, alături de Ilie Vlaicu, director general al AQUATIM SA. Este vorba despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată. Valoarea acestuia, finanțat din fonduri europene, se ridică la aproape 180 de milioane de euro. 

„Suntem astăzi la Timișoara pentru un proiect care arată că autoritățile locale au înțeles nevoile cetățenilor, răspuzând pe măsură pentru creșterea calității vieții lor. Finanțarea europeană asigurată de colegii mei de la POIM, pe care ii felicit pentru munca lor, facilitează, practic, accesul la apă potabilă pentru 379.135 locuitori. Timișorenii vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă și de acces la servicii de canalizare datorită banilor europeni", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Absorția fondurilor europene

În context, Rovana Plumb a mai arătat că județul Timiș face parte din topul județelor în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și a reamintit că România se situează în prezent în media UE, cu o rata de absorbție de 28 la sută.

"Aceste investiții se regăsesc în infrastructura de apa și canalizare, in educație si sănătate sau capital uman", a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Prin acest proiect, autoritățile locale vor asigura, totodată, conformarea cu prevederile Directivei 98/83/CE în ceea ce privește calitatea apei prin extinderea/reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă în localitățile din județ, precum și conformarea cu prevederile Directivei 91/271/CEE prin îmbunătățirea colectării și epurării apelor uzate din aglomerările mai mari de 2.000 locuitori echivalenți.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii proiectului sunt locuitorii din Timișoara, Recaș, Făget, Deta, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Buziaș, Ciacova, Banloc, Belinț, Bucovăț, Buziaș, Cenad, Cenei, Checea, Fibiș, Gătaia, Găvojdia, Ghiroda, Giarmata, Giulvăz, Gottlob, Jebel, Liebling, Livezile, Lovrin, Mașloc, Moșnița Nouă, Otelec, Remetea Mare, Sacoșu Turcesc, Șag, Saravale, Sânmihaiu Român, Sânpetru Mare, Satchinez, Săcălaz, Secaș, Sînandrei, Știuca, Tomești, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Voiteg si Victor Vlad Delamarina.

Rezultatele urmărite de proiect

Segmentul de alimentare cu apă potabilă: 1 reabilitare captare de suprafață; 21 extinderi captări din surse subterane; 10 reabilitări captări din surse subterane; 93 km rețea de distribuție apă potabilă (nouă); 229 km conducte de transport; 134 km rețea de distribuție apă potabilă (reabilitată); 15 km aducțiune nouă; 12 km aducțiune (reabilitare); 13 stații tratare apă (noi); 46 rezervoare înmagazinare (noi).

Canalizare: 287 km rețea canalizare nouă; 87 km conducte de refulare; 38 km rețea canalizare reabilitată; 5 stații noi de epurare apă uzată; 1 extindere stație de epurare apă uzată; 1 linie de valorificare energetică a nămolului. 

  

Vezi și: 

Accidente pe șosele din România

Dragnea, hernie de disc. Codrin Ștefănescu: A clacat pur și simplu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel