Proiect energetic româno-ucrainean. Ce vizează acesta

România și Ucraina dezvoltă un proiect comun pentru a sprijini cercetarea și inovarea într-un mod durabil în regiunile de frontieră.

Universitatea Națională Ujgorod participă la un proiect de grant internațional. Următoarea etapă a proiectului Smart Energy a fost implementată la Universitatea Națională Ujgorod, care a fost lansată în martie anul acesta. Obiectivul său este creșterea nivelului de utilizare a noilor tehnologii și inovații în domeniul energiei regenerabile. Acesta este un proiect internațional al Ucrainei și României pentru a sprijini cercetarea și inovarea într-un mod durabil în regiunile de frontieră. Deja 12 studenți ai Facultății de Inginerie și Tehnologie au participat la prima prelegere despre auditul energetic.

Myroslava Lendyel, prorector pentru  activitatea pedagogică și științifică a Universității Naționale Ujgorod spune: „Profesorii Facultății de Inginerie și Tehnologie vor relata  studenților despre fundamentele teoretice ale managementului energetic și auditului energetic. Mai mult, expertul selectat în cadrul proiectului va desfășura o instruire practică privind auditul energetic al clădirilor. Vom efectua un audit energetic al Facultății de Biologie, clădirea vechiului rectorat și unul dintre căminele universității noastre".

Au existat, de asemenea, mai multe mese rotunde online  cu parteneri români , în cadrul cărora  au fost dezvoltate metode de predare pentru studenții Facultății de Inginerie și Tehnologie.

Anatoliy Hychka,  electricianul șef al Universității Naționale Ujgorod: „Acesta este de fapt un pas mare, o șansă și o perspectivă extraordinară pentru universitate, deoarece datorită acestei activități de finanțare am reușit să realizăm un audit energetic la  3 clădiri, care au fost deja aprobate de managerul de proiect. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a efectua un audit energetic cu scopul în continuare de a atrage fonduri străine pentru repararea și modernizarea echipamentelor care consumă resurse energetice".

În această lună, proiectul va găzdui o masă rotundă online, cu participarea oamenilor de știință și a experților care lucrează în domeniul gestionării resurselor și se va  putea vorbi despre experiența și cele mai bune practici de utilizare a energiei în Transcarpatia, potrivit Bucpress.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel