Proiect legislativ privind legalizarea eutanasiei, depus în Parlamentul bulgar

eutanasie
eutanasie

Bulgaria ar putea legaliza eutanasia la cererea pacienţilor sau a rudelor lor, dacă proiectul depus în Parlamen de socialistul Liuben Kornezov va primi avizul favorabil al Legislativului de la Sofia.

Pentru a oferi protecţie împotriva abuzurilor, documentul prevede că solicitarea de eutanasie trebuie examinată de o comisie formată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei, iar decizia să poată fi atacată la Curtea Supremă de Casaţie, relatează site-ul Novinite.com, citat de mediafax.

"Bolnavul în stare terminală va putea să-şi anuleze decizia de eutanasie indiferent de concluziile comisiei şi ale Curţii Supreme de Casaţie", a explicat Kornezov.

Dacă solicitarea este aprobată, organele pacientului pot fi donate pentru transplant, potrivit propunerii parlamentarului socialist, fost judecător constituţional.

Deşi eutanasia este ilegală în multe ţări din lume, practica este permisă în Belgia, Olanda, Elveţia, Italia, Luxemburg, Uruguay, Japonia, statul american Oregon, Australia şi Albania.

Proiectul legislativ prevede patru tipuri de eutanasie, respectiv activă, pasivă, voluntară şi involuntară. Potrivit lui Kornezov, încetarea voluntară a vieţii pacienţilor cu boli incurabile ar trebui echivalată cu moartea din cauze naturale, pentru a evita problemele cu poliţele de asigurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel