PROIECT: Membrii Academiei pot preda în universităţi şi peste vârsta de 65 de ani

academia romana
academia romana

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care academicienii sunt exceptaţi de la pensionarea obligatorie la vârsta de 65 de ani, aceştia putând preda în continuare în cadrul universităţilor.

Proiectul de lege constă într-o amendare a Legii educaţiei naţionale prin care membrii Academiei Române pot preda în universităţi şi peste 65 de ani. "Personalul didactic şi de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani, cu excepţia membrilor Academiei Române", este stipulat în proiectul PSD. Motivaţia iniţiatorilor se bazează pe faptul că universităţile europene permit academicienilor să predea până la vârsta de 80 de ani, scrie newsin.

"Solicităm această modificare întrucât Academia Română are doar 60 de membri titulari care prin experienţa lor didactică vastă şi prin competenţă pot să contribuie la creşterea calităţii învăţământului superior românesc, în condiţiile în care universităţile din România nu se află încă printre instituţiile academice de top din Europa şi din lume", se arată în expunerea de motive a actului normativ

Proiectul a fost adoptat tacit în Camera Deputaţilor, urmând ca şi Senatul să se pronunţe în calitate de Cameră decizională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel