Proiect: Românii, obligaţi să-și declare averea din 2014

avere
avere

 Ministerul de Finanţe intenţionează să îi oblige pe toţi românii să depună o declaraţie de avere, care să cuprindă  veniturile, cheltuielile, dar şi bunurile pe care le au, asta din 2014. Fiscul dorește prin acest act normativ să verifice situaţia veniturilor declarate de persoanele fizice cu venituri mari, pe care  le vânează de ceva vreme.

Contribuabilii trebuie să declare dacă au case sau terenuri, maşini, bijuterii sau obiecte de artă în valoare de cel puţin 15.000 de lei, animale de rasă cu o valoare de cel puţin 15.000 de lei, conturi sau depozite bancare cu o valoare nespecificată, sau orice alte bunuri cu o valoare mai mare de 10.000 de lei, potrivit economica.net.

Mai trebuie declarate poliţele de asigurare, altele decât cele auto, dar şi cheltuielile personale sau cheltuielile cu persoanele aflate în întreţinere. De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, trebuie declarate şi datoriile.

 Vezi AICI proiectul actului normativ

 Cel mai probabil, Ministerul de Finanţe a elaborat acest proiect de act normativ în scopul verificării situaţiei veniturilor declarate de persoanele fizice cu venituri mari, pe care Fiscul le vânează de ceva vreme. Totuşi, articolul 109 din Codul de Procedură Fiscală, cel referitor la verificarea persoanelor fizice, nu face vreo diferenţă între contribuabili din punctul de vedere al veniturilor declarate sau al impozitelor plătite. Aşadar, până la noi lămuriri, există posibilitatatea ca Fiscul să pretindă completarea acestei declaraţii de către oricine ar putea fi în situaţia să deţină bunurile de mai sus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel