Proiectele de hotărâre care vor fi aprobate, joi, în ședinţa de Guvern

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, mai multe proiecte de hotărâre.

Guvernul va aproba Strategia naţională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028.

De asemenea, Executivul va aproba un proiect de OUG pentru modificarea articolului 34 alineat (4) din OUG nr.57 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2016, prorogarea unor termene, dar și unele măsuri fiscal-bugetare.

Un alt proiect de OUG are în vedere reglementarea cadrului general de preluare de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a unor creanţe bugetare restante aflate în administrarea Agenţiei Naţionale de Administrarea Fiscală asupra unor societăţi cu capital majoritar sau integral de stat.

Un alt proiect de hotărâre va fi aprobat pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la conţinutul permisului de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare.

Printr-o altă hotărâre vor fi adoptate cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2024 - 2025.

Un alt proiect de hotărâre are în vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii 'Construire Centru naţional multirol, sat Izvorani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov'.

Pe agenda şedinţei de Guvern se află şi aprobarea, prin hotărâre, a Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor la proiectul de investiţii 'Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice'.

Tot prin hotărâre, vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii 'Reabilitarea liniei de cale ferată Focşani - Roman', lucrare de utilitate publică de interes naţional.

Se va aproba, prin hotărâre, începerea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Conexiunea proiectului 'Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Braşov şi Terminal Tramvai 41' cu proiectul 'Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti-Domneşti', dar şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale, ce fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional.

Tot prin hotărâre, Guvernul va aproba alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În analiza Executivului se va afla şi un memorandum care are ca temă preluarea Secretariatului Grupului de monitorizare a Procesului Bologna pentru intervalul 2024-2027 de către România şi Republica Moldova.

Tot prin memorandum va fi adoptat Planul de Acţiune pentru perioada 2024-2029 pentru executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului în domeniul sănătăţii mintale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel