Proiecția filmului "Arsenie. Viața de Apoi", anulată, la Arad, de Centrul Municipal de Cultură: "Dacă îndrăzniți să-l proiectați, venim acolo și va fi circ"

Sursa foto: captură video YouTube CineFAN.podcast
Sursa foto: captură video YouTube CineFAN.podcast

Regizorul Alexandru Solomon a fost amenințat că se va lăsa cu scandal, dacă se insistă cu proiecția filmului, deși, inițial, totul era deja stabilit.

"În seara asta, "Arsenie. Viața de apoi" urma să fie proiectat la Cinema Arta din Arad, într-un eveniment organizat de Asociația citizenit. Cu 48 de ore în urmă, asociația a fost informată de Centrul Municipal de Cultură Arad că proiecția nu poate avea loc, pentru că s-au primit mesaje negative cu amenințări. Apoi, organizatorii au reușit să mute proiecția la Biblioteca Județeană.

Aseară, la ora 21, Biblioteca a anulat și ea proiecția. Am stat de vorbă acum o oră cu doamna directoare a Centrului, încercând să înțeleg cum e posibil ca o instituție publică să anuleze un eveniment convenit de multă vreme pe baza unor amenințări verbale. Să îngrădească accesul publicului din Arad la un film, fără măcar să-l fi văzut. De ce nu au solicitat protecția jandarmeriei, dacă un eveniment ce are loc într-o sală din subordinea primăriei este amenințat.

Reproduc aici mesajul așa cum mi-a fost redat: "Dacă îndrăzniți să proiectați filmul, venim acolo și va fi circ, facem scandal.” De ce cedează așa o instituție publică și încalcă dreptul la liberă exprimare? Doamna directoare mi-a zis că eu nu-i pot obliga pe arădeni să vadă filmul (cine-i obligă?!). Aradul e singurul oraș din România care a anulat o proiecție a filmului, cel puțin până la data asta. Cenzură? Calcule electorale? Oportunism? Lipsă de asumare?", a scris Alexandru Solomon pe Facebook.

Unde va fi proiectat, totuși, filmul

Ulterior, Asociația citizenit a anunțat că proiecţia va avea loc, totuși, în această seară, de la ora 20.30, în prezența regizorului Alexandru Solomon.

"Proiecția documentarului Arsenie. Viața de apoi" va avea loc în această seară, 20 septembrie, pe Terasa Flex, de la ora 20:30, în prezența regizorului Alexandru Solomon. Din păcate, atât Biblioteca Județeană Arad, cât și Cinema Arta Arad și-au retras acordurile inițiale de a găzdui proiecția acestui film. 

Suntem de părere că arădenii merită să aibă ocazia de a-și forma propria opinie cu privire la acest documentar, astfel că vă invităm la proiecția din această seară, urmând ca la finalul filmului să rămânem la o discuție deschisă despre realizarea și impactul filmului cu regizorul Alexandru Solomon.

Menționăm că nu va mai avea loc o a doua proiecție joi, 21 septembrie, astfel că spectatorii interesați își pot rezerva în continuare locuri prin intermediul formularului: https://forms.gle/cFLHEERVm4si4osWA. Rezervările realizate deja rămân valabile, iar intrarea va fi în continuare liberă", a transmis asociația, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel