Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunţat deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ: ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.
Proiectul are ca scop realizarea unui drum de legătură care să fluidizeze traficul rutier, care în prezent se realizează pe drumul național DN 71 în interiorul orașelor Pucioasa și Fieni pe sectorul rutier cuprins între km 62+150 – km 76+200. Proiectul este susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane, reducerea disfuncționalităților, reducerea poluării fonice și a noxelor.
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv T.V.A.) 686.822 mii lei, din care C+M (inclusiv T.V.A.) 589.534 mii lei.
Durata de execuție a obiectivului de investiții: 36 luni.
Drumul are lungime de 14,66 km, iar valoarea estimată a întregului proiect, reieșită din studiul de fezabilitate, se ridică la 143.000.000 de euro.
Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga sa lungime, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.
La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere pentru a se asigura toate relațiile de deplasare, însă vor fi și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.
Platforma drumului are o lățime totală de 21,50 m și este compusă din:
– bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);
– parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);
– benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);
– acostamente 3,00 m (2×1,50m);
– parapet metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m);
– 17 pasaje, poduri și punți pietonale.
Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile - Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
Documentaţia poate fi consultată:
pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativîn cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 30.07.2024:
□ prin formularul online E-consultare;
□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected]
□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;
□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29
□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00
Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)"
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul Registru propuneri (mt.ro)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News