Proiectul de lege privind donarea sistemului Patriot către Ucraina a fost adoptat de Guvern

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către terţi.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului în regim de urgenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. 

"Executivul a aprobat şi va trimite la Parlament, în regim de urgenţă, un proiect de lege care completează Legea 222/2017 privind capabilitatea de apărare aeriană cu baza la sol. Concret, proiectul prevede că un sistem de rachete sol-aer Patriot face obiectul unor acte de donaţie către terţi. După adoptarea legii de către Parlament, Guvernul va putea emite hotărârea care va face operativ actul de donaţie. Tot Executivul este împuternicit să reconstituie capabilitatea de apărare sol-aer a ţării din bugetul alocat Ministerului Apărării Naţionale", a spus Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Ciolacu: Dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat, anulate dacă restanţele sunt plătite până pe 25 noiembrie 

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că luni va fi pus în transparenţă publică actul normativ în baza căruia vor fi anulate dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat, dacă plătesc aceste restanţe până la data de 25 noiembrie.

De asemenea, contribuabilii care îşi achită la zi taxele vor primi de luna următoare o bonificaţie de 3%. 

"Azi va fi pus în transparenţă publică şi actul normativ prin care luăm o serie de măsuri pentru a aduce venituri în plus la buget. Anulăm dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat dacă plătesc aceste restanţe până la data de 25 noiembrie. Luăm însă şi o măsură în premieră după Revoluţie: răsplătim şi contribuabilii corecţi, cu taxele la zi. Astfel, de luna următoare ei primesc o bonificaţie de 3%, deci plătesc mai puţin către stat. Considerăm că este o formă cât mai firească prin care arătăm un semn de apreciere pentru toţi contribuabilii oneşti din această ţară", a spus premierul, în debutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel