Primarul Daniel Tudorache a anunțat că Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va schimba fața Sectorului 1 și a întregului București.
Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 și va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria IA. În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu".
Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă.
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat duminică, 28 iunie 2020, într-o conferință de presă, că: “Spitalul este o necesitate pentru București, un proiect de suflet, și, împreună cu Ministerul Sănătății, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”.
Licitația pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor. Până în prezent 30 de firme internaționale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.
Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 și ai Capitalei, dar și zona de Sud a României. “Este primul spital de stat care se va contrui de o asemenea anvergură în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Dan Tudorache.
Spitalul va fi construit în trei ani pe Șoseaua București-Târgoviște Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanție este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare și execuție este de 18 luni (din care proiectare - 4 luni, iar execuția - 14 luni).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News