Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, a acordat un interviu DCNews, în cadrul căruia a vorbit despre proiectul laserului de la Măgurele dar și despre exploatarea acelei zone.
Într-o comună din România, mai exact Măgurele, cercetarea înseamnă anul 2100 datorită proiectului laserului. Întrebat dacă locul este exploatat așa cum se cuvine, Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti a răspuns într-un interviu pentru DCNews:
"Proiectul de la Măgurele e atipic, e o comună specială. Măgurele e o situație specială, e o platformă începută cu mulți ani în urmă de către profesorul Agârgiceanu, profesor la Politehnică, e cu totul altceva, e o platformă excepțională. A ajuns la capacitate maximă laserul, nu a ajuns la capacitate maximă cea de-a doua parte a infrastructurii care se referă la fasciculul gama, pentru care se lucrează în acest moment. În acest moment îl exploatăm, nu suficient, dar există premise pentru a-l exploata foarte bine în perioada următoare. Am contribuit substanțial ca acel proiect să fie, să se întâmple și să se implementeze. Decizia e luată în 2009, iar proiectul este pornit în 2012. Între 2009 și 2012, Guvernul României, condus în perioada respectivă de diferiți premieri, nu și-a asumat acest proiect ca un proiect de importanță națională. De abia în 2012, Guvernul de la acea dată și-a asumat acest proiect și a trimis scrisoarea de acceptare. În mai 2013 am început cu Victor Ponta si Iohannes Hahn, comisar pentru dezvoltare regională, am pus piatra de temelie a clădirii care astăzi găzduiește laserul".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News