Proiectul Roşia Montană va fi efectuat 100% de constructori români

case noi construite in rosia montana
case noi construite in rosia montana

Directorul Patronatelor Societăţilor din Construcţii, Tiberiu Andrioaie, a precizat, la o dezbatere DeCe News, că doar până în acest moment, înainte de începerea lucrărilor, au participat 130 de firme de construcţii cu capital românesc, printre care şi 12 case de arhitectură. El susţine că de ja există oferte ale constructorilor din toată ţara care sunt interesaţi să participe la proiect. Analistul Ionel Blănculescu  consideră că Roșia Montană este un proiect de interes naţional, nu unul de importanţă locală, generând afaceri în întreaga economie, ca și venituri din taxe sau impozite de care va beneficia întreaga societate.

Tiberiu Andrioaie susţine că întreg proiectul va fi derulat cu forţă de muncă românească. "Înainte de începerea proiectului au lucrat aici 130 de firme de construcţie cu capital integral românesc. Dacă proiectul Roşia Montană va porni, toate firmele care vor lucra acolo vor fi româneşti, un impact puternic pentru economie. Nu vorbim doar despre judeţul Alba, pentru că constructorii sunt interesaţi şi vor veni din toată ţara", a spus Tiberiu Andrioaie.

Impactul social al proiectului va fi unul semnificativ, mai ales în condiţiile în care România se confruntă cu probleme de şomaj. "Proiectul va crea peste 2300 de de locuri de muncă directe pe parcursul etapei de construcţie şi aproximativ 880 de locuri de muncă în timpul perioadei de exploatare. Investiţia va genera profituri de 1,8 miliarde de euro pentru statul român numai din taxe şi impozite, compania urmând să investească aproximativ 1 milion de dolari pe zi în timpul fazei de construcţie, care va dura 2 ani", a mai spus acesta.

Analistul economic Ionel Blănculescu a privit şi partea socială a problemei şi a spus că prin începerea lucrărilor în zonă vor fi construite utilităţile pentru oameni: şcoli, blocuri sau grădiniţe. El a precizat că în vedere nu trebuie avută doar zona judeţului Alba, pentru că Roşia Montană ar trebui să devină un proiect de interes naţional. În sprijinul afirmaţiilor sale a adus şi declaraţiile de susţinere ale preşedintelui Traian Băsescu pentru Roşia Montană.

Citeşte şi:

Roşia Montană, cât valorează – Dezbatere pe teme economice – VIDEO + TRANSCRIPT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel