Promisiunea făcută de noul premier britanic lui Zelenski

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Keir Starmer, noul premier al Marii Britanii, i-a făcut o promisiune lui Volodimir Zelenski.

Premierul britanic Keir Starmer a spus că ţara sa va continua să acorde un sprijin consistent Ucrainei. Declarația a fost făcută în cadrul ulnei întâlniri cu președintelel Ucrainei Volodimir Zelenski la Washington, relatează AFP. Cei doi oficiali au vorbit în marja summitului NATO ce se desfășoară în capitala americană, la câteva zile în urma victoriei clare a laburiştilor lui Starmer la alegerile legislative din Marea Britanie, notează Agerpres.

"Am spus foarte clar"

"Am spus foarte clar că în ceea ce priveşte Regatul Unit schimbarea guvernului nu schimbă cu nimic sprijinul pe care îl vom oferi", a declarat premierul Starmer ziariștilor, după ceea ce a catalogat ca fiind "foarte bună" întrevederea cu preşedintele Volodimir Zelenski. "Am fost uniţi în această privinţă când eram în opoziţie şi a fost foarte important pentru mine să pot afirma aceasta faţă în faţă la întâlnire", a spus premierul Keir Starmer.

Regatul Unit, susţinător important al Ucrainei. Ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este un susţinător important al Kievului de la invazia Rusiei în Ucraina, în luna februarie 2022. Unitatea manifestată de britanici cu privire la ajutorul acordat Ucrainei contrastează cu tensiunile din clasa politică din Statele Unite ale Americii, unde republicanii, în frunte cu candidatul lor la preşedinţie Donald Trump pun sub semnul întrebării utilitatea colosalei asistenţe militare oferite Kievului.

Când va fi primit Keir Starmer la Casa Albă de președintele democrat în funcție Joe Biden

Premierul britanic Keir Starmer va fi primit, miercuri, la Casa Albă de preşedintele democrat Joe Biden. Karmer a declarat faptul că spera că se summitul NATO va transmite un mesaj preşedintelui Rusiei Vladimir Putin, respectiv că Alianţa Nord-Atlantică este "mai unită ca niciodată şi absolut conştientă în ceea ce priveşte ameninţarea agresiunii ruse".

Citește și articolul - Marea Britanie vrea un pact de securitate cu UE, ”complementar” cu NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel