Promisiunea Guvernului către FMI: Dăm oameni afară şi în 2011 și continuăm restrângerea cheltuielilor

oameni pe strada
oameni pe strada

Executivul a promis Fondului Internațional Monetar că va continua disponibilizările și în anul 2011 și va continua și restrângerea cheltuielilor cu salarii și prime, pentru ca în 2012 România să ajungă la un deficit bugetar de 3% din PIB.

Conform scrisorii suplimentare convenite cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, obținută de Mediafax, Guvernul se angajează să continue disponibilizările din sectorul public pentru a reduce numărul total al angajaților la stat la 1,29 milioane, ceea înseamnă că la șapte posturi eliberate va rămâne o singură persoană.

În acelaşi timp, Puterea se angajează să continue reforma sistemului educaţional, generând economii suplimentare ca un rezultat al "raţionalizării" infrastructurii şcolare şi a volumului de muncă al cadrelor didactice.

Documentul include şi angajamentul Guvernului de a reduce deficitul bugetar la 3% din PIB, în 2012 și relevă că acest obiectiv va impune menţinerea restricţiilor în zona de cheltuieli şi poate obliga şi la alte măsuri suplimentare, fără ca la acest moment să fie nominalizate.

"Pentru 2012, ne propunem să reducem deficitul la 3% din PIB. Aceasta va necesita în continuare restrângeri de cheltuieli, inclusiv la salarii şi bonusuri, şi poate necesita măsuri suplimentare",spune Guvernul.

De asemnea, în scrisoarea suplimentară sunt menționate câteva precondiții pentru eliberarea următoarei tranșe. Una dintre acestea este neaplicarea OUG 50 la contractele de credit în derulare. Celelalte se referă la aprobarea bugetul pe 2011, inclusiv prin includerea ratificării care prevede majorarea TVA de la 19% la 24%, să plătească firmelor, până la finele lunii noiembrie, aproape în totalitate, arieratele de la bugetul central şi de la bugetul asigurărilor sociale, la aprobarea legii salarizării unitare şi promulgarea reformei pensiilor.

Documentul mai arată că Executivul a promis că va lua "măsuri compensatorii" dacă strategia fiscală va fi blocată judiciar. De asemenea, va cere Consiliului de Miniştri ai Uniunii Europene să aprobe creşterea de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a pragului cifrei de afaceri sau a veniturilor peste care firmele sunt obligate să se înregistreze şi să plătească TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel