Propria ta locuință nu este o investiție: Prima greșeală pe care o faci. Când îți permiți, cu adevărat, o casă și o mașină

pexels
pexels

Muncim și strângem bani pentru o casă sau o mașină. Se pare însă că acesta este doar un pas financiar greșit.

Propria locuință nu este o investiție

Oamenii confundă propria locuință ca fiind o investiție. În vremurile pe care le trăim trebuie să ai o casă, nu poți să stai la cort. Dar trebuie să înțelegem că propria locuință nu este o investiție, nu este un activ. Propria locuință nu ne aduce bani, ba mai mult, ne consumă și alți bani.

Propria locuință este un pasiv necesar, pe care trebuie să ni-l asumăm.Trebuie să îl putem susține. Pentru că altfel apare presiunea financiară și stresul financiar din care nu mai scăpăm”, a explicat Andrei Zaharia, trainer financiar, a vorbit în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3. 

Când ne permitem cu adevărat o casă

De altfel, trainerul financiar consideră că una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac majoritatea românilor care reușesc să economisească o anumită sumă de bani este să își cumpere imediat casa visata. 

”Un om ar trebui să câștige bani, o parte din bani trebuie să îi cheltuim, pentru că trebuie să trăim, ne cumpărăm anumite lucruri specifice nevoilor, mâncare, transport, casă și ne îndeplinim anumite dorințe, pentru că suntem ființe emoționale, ne mai luăm vacanță, mergem la un restaurant, ne bucurăm de micile plăceri. În schimb, economiile pe care le avem nu le redirecționăm către a cumpăra o casă mai frumoasă și o mașină mai frumoasă imediat, economiile respective le investim, punem banii la treabă, banii aceștia să ne producă alți bani, și după ce acești bani ne-au produs alți bani, abia atunci am creat un circuit financiar care ne permite să ne luăm acea casă și acea mașină mai frumoasă.

Este o realitate faptul că noi, ca români, când avem anumite resurse financiare, focusul nostru este pentru a cheltui banii respectivi. Și nu prea îi punem la treabă pentru a găsi alte metode și soluții astfel încât să investim, să multiplicăm banii și să ne disciplinăm din punct de vedere financiar.

Suntem un popor de consumatori, unde lucrurile sunt destul de vizibile. La ce mașini conduc românii, asta spune foarte multe despre noi. Pentru că vrem să arătăm că avem, să ieșim în față, să epatăm, obținem multă satisfacție. Este o consecință a culturii pe care noi, ca popor, o avem” consideră Andrei Zaharia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel