Restaurantele se redeschid pe 1 septembrie.
După luni de zile fără niciun client, proprietarii de restaurante speră să-și revină din acest coșmar dat de pandemia de coronavirus.
Eu, în calitate de client, mă bucur și nu prea pentru această decizie. Dacă într-adevăr TOATĂ lumea va respecta măsurile de distanțare socială, masa în oraș poate fi o formă de relaxare. Pe de altă parte, decizia salvează de la faliment mulți proprietari de localuri.
Totodată, redeschiderea restaurantelor nu-mi asigură 100% protecția de care am nevoie împotriva virusului. Nimeni nu-mi garantează că tacâmurile sau masa au fost dezinfectate, că ospătarii nu sunt purtători de Covid ș.a.m.d.
DC NEWS a stat de vorbă cu un om de afaceri din provincie, care deține mai multe lanțuri de restaurante. Iată ce ne-a povestit despre cum l-a afectat pandemia de coronavirus.
Și-a început discursul cu un oftat profund. “Cumplit, așa îți pot descrie aceste patru luni, în care m-am zbătut să-mi salvez munca mea de 30 de ani! Niciodată nu mi-am închipuit că pot trăi așa ceva, în decurs de câteva luni. De multe ori, am plâns ca un copil, în fața icoanelor, fără să mă vadă nimeni. Coronavirusul mi-a făcut cunoștință cu disperarea, depresia, neputința, durerea sufletească. Îmi simt sufletul îmbătrânit cu 100 de ani. Am concediat o parte din angajați cu lacrimi în ochi. Dacă, să zicem, că restaurantele rămâneau închise toată toamna, eram nevoit să închid tot.
Chiar și așa, nu știu câtă lume va veni să mănânce la mine, pentru că este speriată. Degeaba spun eu că îi asigur toate condițiile de igienizare, că românul tot panicat rămâne. Sau s-ar putea să mă înșel. Vom vedea”.
Povestea lui poate reprezenta un semnal de alarmă pentru toți cei care se simt neputincioși și singuri, în această perioadă. La cel mai mic semn de gânduri negative, fă o schimbare, apelează la familie, prieteni, autorități, vorbește cu Dumnezeu, nu te lăsa copleșit de depresie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu