Dalai Lama și-a cerut scuze după ce mai multe imagini l-au surprins întrebând un băiat dacă vrea să-i sugă limba.
Biroul de presă al liderului spiritual a transmis că acesta își cere scuze față de copil și de familia acestuia „pentru durerea provocată de cuvintele sale”, scrie BBC.
Videoclipul îl arată pe Dalai Lama sărutând copilul pe buze.
This sick, disturbing video of the Dalai Lama making a child suck his tongue emerged months ago, but it has only just now made waves on social media—prompting the “holy” man to issue an apology. Why wasn’t it a problem for him before it went viral?
— Ian Miles Cheong (@stillgray) April 10, 2023
pic.twitter.com/1nuicLi1AM
"Sfinția Sa îi tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod nevinovat și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de filmat. Regretă incidentul", a transmis biroul său.
Filmările au stârnit critici pe scară largă, mulți utilizatori ai rețelelor de socializare spunând că sunt nepotrivite și deranjante.
Incidentul pare să fi avut loc la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, pe 28 februarie. El a interacționat cu aproximativ 120 de studenți care au finalizat un program de formare a competențelor organizat de Fundația M3M, filiala filantropică a companiei imobiliare M3M Group.
Fundația a încărcat imaginile de la eveniment pe rețelele de socializare, în luna martie. Într-una dintre ele, Dalai Lama este văzut îmbrățișând băiatul din videoclipul viral.
În videoclipul care a circulat online, băiatul este văzut întrebând dacă poate să-l îmbrățișeze pe Dalai Lama. Liderul îi face semn către obraz, spunând „întâi aici”, iar băiatul îl sărută pe obraz și îl îmbrățișează.
Apoi, în timp ce îl ține de mână pe băiat, Dalai Lama îi face semn spre buze și spune „și aici”, urmând ca după aceea să-l sărute pe băiat, pe buze.
Liderul își pune apoi fruntea pe cea a băiatului, înainte de a scoate limba, spunând „și suge-mi limba”. În timp ce unii râd, băiatul scoate limba înainte de a se retrage puțin, la fel ca și Dalai Lama.
Sunt apoi mai multe îmbrățișări, în timp ce liderul spiritual îi vorbește băiatului încă o vreme, spunându-i să se uite la „ființe umane bune care creează pace și fericire”.
Scoaterea limbii poate fi o formă de salut în Tibet.
Dalai Lama trăiește în exil în India de când a fugit din Tibet, în 1959, în urma unei revolte împotriva dominației chineze acolo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News