Publicitate
Dacă următoarea propunere va fi pusă în practică, ar urma ca elevii care obțin note mari să fie recompensați financiar.
Membrii Asociației "Simț Civic" propun recompensarea în bani a trudei elevilor, după o metodă "experimentată cu rezultate satisfăcătoare în SUA încă din 1996".
"Considerăm că acest principiu al recompenselor bănești pentru merite școlare ar rezolva cu prioritate problema abandonului școlar, în special în mediul rural și cu predilecție în rândul copiilor de etnie rromă și totodată, pe termen lung, vom rezolva problema reintegrării romilor. Este îngrijorător că România este țara cu cei mai mulți analfabeți din Europa de est, numărul oficial fiind de 150.000, și 40% dintre români citesc prost. Efectele se vor vedea, pe termen mediu, inclusiv în bugetul asigurărilor sociale, numărul asistaților social urmând a se reduce exponențial, pe măsură ce tinerii devin absolvenți. Ei nu vor mai îngroșa rândurile șomerilor, deoarece spiritul competițional în care au fost educați îi va face să își caute un loc de muncă sau vor întreprinde o activitate privată.
Deși controversat, experimentul este în expansiune, iar rezultatele sunt extraordinare, motivația financiară este la fel de puternică la copil ca și la adult. Mai mult, printr-un program elaborat putem sensibiliza cetățenii străini și români în sensul de a nu mai da bani copiilor care cerșesc, astfel ei devin responsabili pentru viitorul copilului respectiv, condamnându-l să rămână analfabet. Putem importa acest program care funcționează, chiar dacă vorbim de pionierat. Mai rău decât acum nu poate fi", a spus președintele Asociației "Simț Civic", psiholog clinician drd. Amelia Boros.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu