Propunerea de interzicere a fumatului total în locurile publice a trecut de Senat

m
m

Propunerea legislativă de interzicere completă a fumatului în locurile publice, iniţiată de deputatul PSD, Manuela Mitrea, a fost adoptată miercuri în Senat şi mai trebuie să treacă de Camera Deputaţilor pentru a deveni lege, informează Agerpres.

autor: Lucian Negrea

Dacă va fi adoptat acest proiect legislativ fumatul va fi interzis total în locurile publice, iar la terase se va putea fuma doar dacă zona pentru fumători va fi separată printr-un perete despărţitor de zona nefumătorilor.

Deputatul PSD a argumentat propunerea sa prin faptul că interzicerea fumatului în locurile publice a adus beneficii şi în alte ţări unde a fost adoptată această lege. Ea susţine că prin această lege se previne apariţia şi agravarea multor boli, a îmbolnăvirii copiilor şi tinerilor, ameliorează starea de sănătate a angajaţilor, fără a produce efecte economice negative. De asemenea Manuela Mitrea a ţinut să precizeze faptul că fumatul pasiv provoacă decese premature şi pierderi economice, fiind o încălcare a principiilor constituţionale privind sănătatea şi un loc de muncă sănătos.

În contrapartidă senatorul PDL, Iulian Urban, susţine că la fel precum fumatul mai sunt şi alte produse dăunătoare cum ar mâncarea de tip fast-food sau băuturile alcoolice, dar pe acestea nu le putem interzice. "Sunt multe lucruri din viaţa noastră pe care le consumăm: băuturile alcoolice, mâncărurile fast-food, şi s-a demonstrat, tot datorită unor medici extraordinari, că ne afectează viaţa, că apar diferite noi forme de cancer. Asta nu înseamnă că trebuie să intrăm într-o cursă a interzicerii acestor alimente, substanţe, echipamente, pentru că s-ar putea să ne trezim într-o zi că ar trebui să ne interzicem dreptul la viaţă (...)", a precizat Urban.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 58 de voturi pentru, 29 împotrivă şi 5 abţineri, urmând ca deputaţii să se pronunţe în legătură cu ea, în calitate decizională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel