EXCLUSIV  Propuneri către Guvern după o decizie controversată. Semnal de alarmă: E o crimă!

Marius Marinescu a avut o reacție foarte critică după decizia ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Grațiela Gavrilescu a anunțat că va emite un ordin de ministru cu privire la cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urşi.

Sute de persoane din Harghita, Covasna şi Mureş au protestat în Bucureşti pentru acordarea dreptului de a vâna urşi. Ca urmare, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că va emite un ordin de ministru cu privire la cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urşi. Aceștia au invocat pericolul pe care urșii îl generează în momentul în care ajung în orașe pentru a căuta hrana.

Președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, Marius Marinescu, consideră că această măsură este una ”criminală”. Mai mult, fostul senator propune și soluții pentru remedierea acestei situații, soluții ce ar duce la evitarea unui asemenea ”măcel”. Totodată, Marius Marinescu trage un semnal de alarmă asupra defrișărilor și distrugerea habitatului urșilor, principala cauză care a condus la această situație.

”E o crimă! Dacă se va emite un asemenea ordin, e o crimă. Sigur, urșii coboară în localități întrucât li s-a distrus habitatul. Soluția este cu totul alta: să fie relocați în zonele în care nu există urși. Spre exemplu în Maramureș, Caraș Severin sau în alte părți. Sau o altă soluție ar fi să fie vânduți în străinătate pentru că nici în Alpi sau Pirinei nu mai există mulți urși. S-ar putea obține sume importante pentru ei. Există cu totul alte soluții, în niciun caz nu trebuie să acceptăm faptul acesta și să asistăm la un masacru.

Sigur, vânătorii vor cere mereu cote de vânătoare și vor să arate că sunt foarte mulți urși. Să nu uităm că în Sibiu, și nu numai, bănuim noi, iubitorii de animale, că au fost în repetate rânduri aduși pui de urși și lăsați în centrul orașului. Se întâmpla exact atunci când se stabileau aceste cote de vânătoare. Ei doresc să arate ce pericol constituie acești urși.

Urșii în niciun caz nu trebuie împușcați. Nu sunt ei de vină că li s-a distrus habitatul. Aproximativ un milion de hectare de pădure au fost distruse. E normal ca urșii să aibă o problemă. La câte hectare de pădure sunt în România, aproximativ șase milioane, este un areal suficient pentru 20.000 de urși, iar în prezent în România există aproximativ 6.000 de urși, însă din păcate, e o probabilitate foarte mare ca această cifră să fie mult mai mică”, a explicat Marius Mariunescu în exclusivitate pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel