Ce este mai frumos decât o zi petrecută pe plajă? Însă, odată întorși acasă, trebuie să facem față unei probleme enervante și anume: prosoapele de plajă au devenit aspre.
De fiecare dată când ne întoarcem de la plajă constatăm că prosoapele, pe care le-am folosit,sunt aspre, uscate și întărite. Aceasta nu este altceva decât o consecință a apei sărate și a soarelui arzător.
Dar cum putem face ca prosoapele noastre să revină la felul în care erau înainte? Iată câteva trucuri simple pentru ca prosoapele de plajă să devină moi și pufoase!
Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!
Folosiți oțet! Acest produs este bun nu doar în bucătărie, dar are o serie de utilizări foarte interesante. Printre acestea se numără și capacitatea oțetului de a face prosoapele de plajă mai moi.
Oțetul a fost folosit de secole pentru a îndepărta petele și a dezinfecta hainele, fiind un fel de înălbitor natural. Folosind câteva lingurițe de oțet în tava mașinii de spălat, prosoapele noastre vor arăta ca noi.
Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin
Bicarbonat de sodiu. Există diferite utilizări ale bicarbonatului de sodiu, în multe domenii. Una dintre acestea se referă tocmai la capacitatea sa de a ne înmuia îmbrăcămintea, grație acțiunii abrazive.
Puteți, așadar, adăuga și o linguriță de bicarbonat în tava mașinii de spălat, alături de detergent, și începeți spălarea. Atenție la temperatură: pentru hainele colorate, apa nu trebuie să depășească 40 de grade.
De asemenea, adăugați o linguriță de bicarbonat într-un lighean cu apă și puneți la înmuiat prosoapele, timp de o oră.
Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața
Pentru prosoapele de plajă, care au devenit aspre, putem opta și pentru mușețel. Această plantă magică este capabilă să relaxeze fibrele și să înmoaie îmbrăcămintea.
În acest caz vom pune două plicuri de mușețel într-un litru de apă fierbinte. După ce apa s-a răcit putem înmuia prosoapele de plajă, aproximativ zece minute. După aceea le stoarcem și le punem la uscat, dar nu sub lumina directă a soarelui.
Acid citric. La fel ca și oțetul, acidul citric este considerat un balsam natural. Dizolvăm 150-200 de grame de acid citric într-un lighean cu un litru de apă și înmuiem prosoapele pentru câteva ore. Rezultatul va fi uimitor!
Majoritatea persoanelor folosesc prosoape separate pentru mâini și față, pe care le păstrăm întotdeauna, la îndemână, lângă chiuvetă.
Aceste prosoape sunt folosite cel mai des și se murdăresc mai repede decât alte prosoape. Dar exact cât de des ar trebui să le schimbăm pentru a preveni creșterea germenilor și a bacteriilor în țesătură?
Prosoapele ar trebui schimbate mai des vara decât iarna. Motivul este foarte simplu: iarna aerul din casă este mult mai uscat, datorita încălzirii artificiale. Acest lucru permite prosoapelor să se usuce mult mai repede, după fiecare utilizare.
În plus, mulți dintre noi agățăm prosoapele de calorifere. Vara, prosoapele pot rămâne, umede, ore întregi după fiecare utilizare, deoarece aerul este mai umed.
Dacă familia este formată din 3, 4 sau mai multe persoane și dacă cineva lucrează de acasă sau petrece mult timp acasă, evident că va trebui să le schimbați mai des.
Putem spune că prosoapele pentru față și mâini ar trebui schimbate, vara, la fiecare trei zile, dacă le folosim puțin, și la fiecare două zile, dacă le folosim mai des.
Pentru a înțelege dacă ar trebui să le schimbăm mai des, să facem un experiment simplu. Pe parcursul unei zile, verificăm starea prosopului de fiecare dată când îl folosim. Dacă îl găsim umed într-un loc uscat, înseamnă că trebuie să îl schimbăm mai des.
De asemenea, amintiți-vă că un prosop vechi își pierde capacitatea de a absorbi apa după multe spălări, așa că dacă prosoapele sunt subțiri și uzate, probabil că este timpul să cumpărăm altele noi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News