Spray-urile pentru protecție solară sunt mult mai ușor de utilizat decât loțiunile și scad la jumătate timpul de aplicare.
Chiar dacă sunt foarte des folosite, fără a conștientiza că există o diferență între recipientul cu pulverizator și cel cu capac, oficialii din sănătate ezită să dea un răspuns clar cu privire la siguranța spray-urilor pentru protecție solară. The Food and Drug Administration (FDA) din SUA a început un studiu pe spray-urile pentru protecție solară în 2011. Până în prezent, nu a fost luată o decizie cu privire la siguranța lor. Consumer Reports a emis un avertisment și le transmite părinților să stea departe de utilizarea lor pentru copii, subliniind: "Noi spunem că, până când FDA nu-și termină analiza, produsele trebuie, în general, să nu fie folosite pe copiii noștri", potrivit Huffington Post.
Consumer Reports a testat produsele de protecție solară și a constatat că acele produse care conțin dioxid de titan și oxid de zinc ar putea avea nanoparticule - particule cunoscute că ar provoca probleme de dezvoltare la animale. Analiza FDA va stabili dacă aceste substanțe chimice sunt mai dăunătoare în formă de spray.
Academia americană de dermatologie avertizează, de asemenea, asupra spray-urilor de protecție solară și recomandă părinților să pulverizeze mai întâi pe mâini loțiunea și abia apoi să o aplice pe pielea copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News