Pudrele de proteine sunt unul dintre cele mai populare suplimente. Producătorii produc pudră de proteine din multe surse animale și vegetale diferite. Proteina din zer este unul dintre cele mai populare tipuri. Este proteină izolată din laptele de vacă, deci este de origine animală. Cu toate acestea, proteinele din mazăre și alte pudre proteice pe bază de plante câștigă în mod constant popularitate, conform healthline.com.
Pudrele de proteine sunt unul dintre cele mai populare suplimente. Producătorii produc pudră de proteine din multe surse animale și vegetale diferite. Proteina din zer este unul dintre cele mai populare tipuri. Este proteină izolată din laptele de vacă, deci este de origine animală. Cu toate acestea, proteinele din mazăre și alte pudre proteice pe bază de plante câștigă în mod constant popularitate, conform healthline.com.
Producătorii fac pudră de proteine extragând proteine din alimente întregi și apoi concentrându-le și preparând-o sub formă de pudră.
În funcție de tipul specific de supliment, producătorii folosesc o varietate de tehnici pentru a izola proteina dorită. Acestea pot include adăugarea de enzime și acid și utilizarea unor procese suplimentare de filtrare.
Sursa proteinelor utilizate pentru pudrele de proteine din mazăre și zer este una dintre cele mai mari diferențe dintre cele două.
Proteina din zer este izolată din zer, un produs secundar lăptos rămas în timpul procesului de fabricare a brânzei. Deoarece provine din lapte, majoritatea pudrei de proteine din zer conține lactoză de zahăr din lapte.
Proteina din mazăre este pe bază de plante și fără lactoză. Este izolat din leguminoase - mazăre galbenă, în special.
În timp ce multe tipuri de proteine din zer conțin alergeni precum lactoza și glutenul, majoritatea tipurilor de proteine din mazăre sunt lipsite de alergeni.
Acest lucru ar putea face din mazăre și alte pulberi proteice pe bază de plante o alegere de dorit pentru persoanele cu alergii alimentare sau pentru cei care urmează o dietă fără lactate sau fără gluten.
Persoanele cu alergii sau intoleranțe la gluten și lactate pot descoperi că pudra proteică de mazăre este mai ușor de digerat.
Pudrele de proteine din mazăre și zer nu sunt complet diferite una de cealaltă. Ei împărtășesc unele asemănări.
Pentru început, ambele sunt surse excelente de proteine.
Nici unul nu are un gust sau o textură remarcabilă, dar ambele sunt incredibil de versatile și ușor de amestecat cu alte alimente și băuturi.
Oamenii le consumă adesea pur și simplu amestecând pudra într-un shake folosind un lichid precum apa sau laptele.
De asemenea, le puteți adăuga la smoothie-uri, fulgi de ovăz, brioșe, clătite și multe alte alimente și băuturi.
Mazarea si zerul conțin cantități similare de proteine. Cu toate acestea, pudra de proteine din zer tinde să conțină câteva grame de proteine mai multe per porție decât pudra de mazăre.
Acestea fiind spuse, conținutul exact de proteine variază între mărci și depinde de cantitatea sau dimensiunea porției pe care o sugerează marca.
Aceste informații sunt enumerate pe eticheta cu informații nutriționale a fiecărui supliment.
Deși mazărea și zerul sunt ambele bogate în proteine, tipurile de proteine pe care le conțin pot diferi.
Aminoacizii sunt elementele de bază ale proteinelor. Nouă dintre aminoacizii de care organismul are nevoie sunt numiți esențiali. Aceasta înseamnă că organismul nu le poate produce singur și, în schimb, trebuie să le consumi în dieta ta.
Pudra de proteine din zer este considerată o proteină completă, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali. Conține cantități deosebit de mari de aminoacizi esențiali cu lanț ramificat (BCAA) leucină, izoleucină și valină.
În ceea ce privește conținutul de aminoacizi esențiali, zerul este una dintre cele mai bune surse de proteine.
Proteina din mazăre conține, de asemenea, toți aminoacizii esențiali. Cu toate acestea, are doar cantități foarte mici de metionină, una dintre cele nouă esențiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu