Fermierii protestează astăzi în fața Guvernului.
Mai mulți fermieri protestează astăzi în fața Palatului Victoria. Conform Antena 3, după ce spiritele s-au încins, o parte dintre aceștia au ieșit din zona delimitată și s-au îndreptat spre Guvernul României. Totuși, Poliția a intervenit cu promptitudine și persoanele implicate au fost liniștite și întoarse la locul de protest.
Fermierii sunt nemulțumiți de politicile premierului Cîțu și ale ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care nu le oferă posibilitatea să-și vândă produsele naturale, românești.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi că impunerea unui număr de maxim 500 de persoane care pot lua parte la un protest ţine de specificul unor astfel de manifestaţii, explicând că în asemenea cazuri "nu poţi să controlezi situaţia acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică".
El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, care este motivul medical, ştiinţific pentru care la un protest pot lua parte "maxim 100 sau 500 de persoane".
"500 de persoane este prevăzut, nu 100, da? 500 de persoane, da. Pentru că protestele de regulă sunt proteste, nu poţi să controlezi situaţia acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică, vezi că nu se respectă măsurile de sănătate publică. Toate protestele care au fost în ultima perioadă sunt proteste - chiar majoritatea lor - împotriva măsurilor de sănătate publică. Aşa că dacă am ajuns la 500 care se expun între ei, fără mască, fără nimic şi fără a respecta măsurile de sănătate publică, este foarte diferit decât un eveniment unde este impusă o regulă şi regula este în responsabilitatea organizatorului, care trebuie să respecte aceste reguli. Acesta e unul din motivele pe care pot să vi-l spun. Când analizezi situaţia şi vezi de ce face acest lucru, mai ales în situaţia în care ai o variantă care începe să prindă şi începe să se răspândească şi dacă începe să se răspândească ca variantă majoritară, răspândirea este foarte rapidă şi foarte uşoară ", a precizat Arafat, potrivit Agerpres.
Premierul Florin Cîțu a confirmat faptul că de la Ministerul Transporturilor vor fi luați bani în urma rectificării bugetare, nu vor fi dați. Declarații au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă.
"În primul rând, la Ministerul Transporturilor, nu aș vrea să vorbim despre aceste cifre, că nu le vom spune public pentru că încă le discutăm, dar la Ministerul Transporturilor se iau bani, nu se dau, în urma execuției bugetare. În Ministerul Finanțelor avem cotizația la Uniunea Europeană, ajutoare de stat, dobânzi.", a spus Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.
Declarațiile lui Florin Cîțu vin după ce surse din Guvern au anunțat, în exclusivitate pentru DC NEWS, că premierul este supărat pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pentru slaba execuţie bugetară din primul semestru al anului. Cifrele execuției bugetare la 6 luni pentru Transporturi, furnizate de sursele din guvern nu corespund deloc cu ce a prezentat ministrul Drulă în urmă cu câteva zile.
Astfel, la MTI execuţia pe primele 6 luni a fost, de fapt, de 5,68 miliarde lei, reprezentând 40% din bugetul anual (14,27 mld lei) şi 73% din prevederile semestrului I (7,82 mld). La fonduri europene, pe primele 6 luni a făcut plăţi de 2,7 miliarde lei, reprezentând 34% din bugetul aprobat (7,96 mld) şi 61% din prevederile pentru semestrul I (4,42 mld) (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu